Virtue og Brandhouse i usædvanligt samarbejde

Peter Engholm,
journalist

15.000 kameraer med ansigtsgenkendelse er angiveligt rettet mod fans ved fodbold-VM i Qatar. En særlig slags ansigtsmaling skal snyde kameraerne og hjælpe med at beskytte fans.

Det danske herrelandshold er ude af fodbold-VM i Qatar, men dansk bureau-kreativitet har planer om fortsat at begå sig ved slutrunden.  

CamouFlags er ansigtsmaling til fodboldfans ved det aktuelle VM designet til at snyde ansigtsgenkendelse og samtidig gøre opmærksom på de risici, der er ved at besøge Qatar som fodboldfan.

I Qatar kan det være strafbart at drikke alkohol offentligt, vise tegn på intimitet eller have homoseksuelle forhold, og kombinationen af 15.000 kameraer opsat i forbindelse med VM og denne lovgivning er afsættet for en idé, der præsenteres i en pressemeddelelse fra to danske bureauer.

Kampagnen er nemlig blevet til i et utraditionelt samarbejde mellem Brandhouse/Subsero og Virtue Worldwide.

Jeppe Ritz, kreativ direktør på Brandhouse/Subsero, siger:

“Vi fik ideen to uger før VM og kunne godt se, at vi ville få travlt. Så jeg ringede til Morten Grubak, som heldigvis kunne se potentialet, og sammen med Virtue har vi udviklet ideen til dét, den er i dag.”

Han suppleres af Tao Legêne Thomsen, creative director, Innovation, i Virtue:

“Ansigtsgenkendelse er en tikkende bombe under retssikkerheden. Med hjælp fra AI har vi lavet de deltagende landes flag om til mønstre, der forvirrer algoritmen bag ansigtsgenkendelse.”

Mønstrene, med tilsvarende instruktionsvideoer, vil blive lanceret på tværs af Vice UK, Vice News sociale kanaler og TikTok.

Morten Grubak, executive creative director i Virtue Worldwide, siger:

“Overvågningssporing begynder i det øjeblik, fans lander i Qatar. I betragtning af, at mange alligevel vil male deres holds flag på deres ansigt under turneringen, ønskede vi at bevæbne dem med værktøjer til at gøre det på en måde, der beskytter dem mod ansigtsgenkendelsessoftware.”

@vice

that’s one way to stay under the radar #worldcup2022 #juggalo #ai #cctv #surveillance

♬ original sound – VICE