We Love People er rykket op i superligaen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

I hvert fald når det gælder økonomi, hvor fusionen mellem We Love People og Winwin Agency er lykkedes til topkarakter.

Fusioner kan være vanskelige at gøre til en succes. Ikke kun megafusioner med tusindvis af medarbejdere i mange lande.

Selv små fusioner blandt to bureauer i Danmark kan give problemer.

Men de kan også lykkes til topkarakter. Det er fusionen mellem We Love People og Winwin Agency et eksempel på – i hvert fald hvis man skal dømme på det netop offentliggjorte regnskab.

2010 er det første samlede år, og sammenholder man med de to lagt sammen for 2009 opnåede man en fremgang i bruttoavance på små 11 pct. Ikke prangende.

Til gengæld steg bruttoavancen pr. medarbejder til et imponerende niveau, og bundlinjen blev vekslet fra et underskud på en million til et overskud på 6 mio.

Det giver en overskudsgrad på næsten 24. Det niveau kan kun ganske få – og typisk noget mindre bureauer – matche, så samlet set er det et regnskab, der placerer bureauet i superligaen.

En ting er dog at rykke op. Lige som i fodbold kræver det noget at etablere sig som et superliga-hold, så der er selvfølgelig noget at arbejde med fremadrettet.

Her kan bureauet dog glæde sig over for nylig at have vundet lanceringen af et nyt spil fra Danske Spil

Adm. dir. Pernille Simmelkiær glæder sig over, at fusionen er lykkedes så godt.

“Når vi kan præstere tal som disse, hænger det selvfølgelig sammen med, at vi arbejder godt sammen. Fusionen er lykkedes, og vi er blevet taget godt imod i markedet. Alle vores kunder er blevet, og der er kommet nye til,” siger Pernille Simmelkiær og tilføjer

“Men det bliver selvfølgelig en betydelig opgave at blive i superligaen, og derfor er jeg også lidt ydmyg over for dette resultat. Heldigvis holder vi lige nu niveauet.”

Pernille Simmelkiær fremhæver, at man har brugt nogle af pengene til at investere i bl.a. en kreativ skole under navnet We Love Talent samt i en ny digital- og social media-enhed.

Endelig praktiserer man også musikudgivelser under navnet We Love Jazz og galleriarrangementer under navnet We Love Wonderland.

Bureauet er ejet af partnerne samt People Group med 20 pct.

Nøgletal for We Love People

  • Bruttoavance 25,104 mio. kr. +10,8 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,321 mio. kr. +40 pct.
  • Lønandel 56 (79,7)
  • Resulktat af primær drift +5,95 mio. kr. (-1,003 mio. året før)