Webbureaudirektør blandt årets direktørtalenter

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Branchefolk i medierne: Se talenterne fra reklame- og marketingbranchen i Berlingske Nyhedsmagasins: Talent 100. Læs også om folketingsvalg, stigende omsætning i tilbudsmail, utraditionel markedsføring samt om sponsorsamarbejde hos forskellige sportsgrene.

Berlingske Nyhedsmagasins udgave i dag indeholder 100 talenter i dansk erhvervsliv. Talenterne er delt op i 10 kategorier deriblandt direktører, iværksættere, salg og marketing samt rådgivere.

Blandt direktørtalenterne er Rasmus Viemose, adm.dir. i webbureauet Contentcube. Rasmus Viemose arbejder ud fra filosofien om, at hvis man opstiller et mål, så gør man folk glade, og penge er et resultat af glæde.

Tidligere adm.dir. hos BBDO og storkunde hos Contentcube, Niels Folmann, siger om Rasmus Viemose:

“Hans tilgang gør ham særlig. Det vigtigste er jo, at man ikke lader sig begrænse af gamle dogmer og systemer og Rasmus Viemose søger nye veje samtidig med at han altid deler sin succes med andre”.

I Iværksætter kategorien finder vi den digitale netværker Christian Risom, der er medstifter af Shape sammen med blandt andet sidste års Cannes-bronzevinder i Young Lions, Nicolas Thomsen. Shape udvikler applikationer til smartphones og iPad.

Sparringspartner for Christian Risom og partner i LundXY, Alexander Staun-Rechnitzer siger om iværksættertalentet, at han er den fødte netværker.

I rådgiver kategorien  er det blevet til 4 talenter inden for reklamebranchen:

Jasmi-Maaria Bonnén, der er managing director i brand og designbureauet Kontrapunkt.

Ifølge Kontrapunkts kreative direktør, Bo Linneman har Jasmi-Maaria Bonnén et internationalt udsyn, der har hjulpet virksomheden til at få international succes, men ifølge den kreative direktør er det, der skiller hende ud, at hun har fået en kreativ virksomhed til at køre efter en forretningsstrategi, som ellers ofte tager for givet, at pengene ruller ind, hvis bare man laver et godt design.

Et andet rådgiver talent er Key Account Manager Lotte Formenti hos reklamebureauet Wibroe, Duckert & Partners. Hun får følgende kompliment af administrerende direktør, Bjarne Spellerberg:

“Vores branche er kendetegnet ved folk med to munde og et øre, men hun bruger en mund og to ører” og han fortsætter:

“De, der er kommet længst, er dem, som har et talent og kombinerer det med flid. Det gør Lotte. Når man er på et projekt med hende, kan man være sikker på, at det er hende, der går sidst hjem og møder først ind”.

Det tredje rådgiver talent er Ask Hybel, der er rådgiver hos webbureauet Advice Digital. Ask Hybel er oprindelig læreruddannet, men arbejder i dag med rådgivning af offentlige kunder i brug af sociale medier og opbygning af hjemmesider.

Sidst men ikke mindst er der kontaktchef hos reklamebureauet Envision, Tomas Toftdahl Olesen. Tomas startede virksomheden Communicaiders, der siden blev solgt til sponsorbureauet Promovator og han betegnes i dag som ekspert i sponsorering. Han har desuden skrevet bogen: “Luk Logoland”.

“Han har en vindermentalitet og en god hjerne, så når han sætter sig noget for, bliver han rigtig god til det”, siger Christian Kirkegaard, kontaktdirektør i Envision om Tomas Toftdahl Olesen.

I kategorien salg og marketing har Berlingske Nyhedsmagasin fundet 14 talenter. Blandt disse er følgende inden for marketing-området:

Mikkel Lindvig Kannegaard, Marketingchef hos Damco, Mærsks logistikvirksomhed. Andreas Kolind, Regional Marketing Manager hos Grundfos. Christian Jølck, Global Project Manager hos Coloplast. Thomas Christian Bruhn, Manager CRM Strategies, EuroBonus hos SAS. Michael Stenderup, Director and Marketing Lead hos Lego. Martin Thorning Hansen, Divisionschef Commercial Windows hos Microsoft. Mik Strøyberg Harsløf, Head of Consumer Engagement and Sales hos Issuu.

Talenterne er indsendt af virksomhederne og derefter udvalgt af Berlingske Research ud fra CV’er og en max. alder på 35 år.

Folketingsvalg vil give comeback til annoncemarkedet

Med et folketingsvalg i sigte tror mediebureauerne, at 2011 vil blive det år, hvor annoncemarkedet igen løfter sig. Både trading director hos OMD, Claes Bragaard og adm.dir. i Aegis Media Lars Bo Jeppesen tror på, at annoncemarkedet vækster i år. Sidstnævnte tror på en vækst på 10 procent for hele 2011.

I januar er annonceomsætningen gennem mediebureauerne da også steget med hele 26 procent ifølge reklamebureauernes brancheforening DRRB (Børsen Mediemarked, p. 42).

Tilbudsmail vokser voldsomt

Permission marketing er ifølge FDIM steget med hele 43 procent. Fra 128 mio. kroner i 2009 til 183 mio. kroner i 2010. Omsætningen kommer fra en lind strøm af tilbudsmails såsom Downtown, Sweetdeal, Slaatilnu, Savemyday og Dagensbedstetilbud (Børsen Mediemarked, p. 43).

Erhvervsmæglerfirma bruger massemarkedsføring

Selvom efterspørgslen på lejemål er steget, er det stadig en udfordring at få udlejet erhvervslejemål. Derfor har mæglerfirmaet CB Richard Ellis valgt at tage – for en erhvervsmægler – utraditionelle midler i brug.

De seneste uger har man således kunnet se TV- og busreklamer samt bannerannoncer for lejemål i det nyrenoverede Nordsjællands Business Center i Allerød, der er ejet af TopDanmark Ejendom.

Tanken er at få de potentielle lejeres medarbejdere til at tænke på Nordsjællands Business Center som et sted de gerne vil arbejde, på grund af sin beliggenhed til naturområder og med sin indretning med fælles faciliteter:

“Hvis man for alvor skal påvirke folks opfattelse af, hvordan den attraktive arbejdsplads kan se ud, er det vigtigt, at kampagnen henvender sig bredt. Arbejdspladsen vedkommer os alle, og i dag er det alle typer af medarbejdere, som er med til at præge arbejdspladsen i det daglige”, siger Karina Moll Ravn, statsaut. Ejendomsmægler fra CB Richard Ellis (Berlingske Ejendomme, p. 4-5).

Forskellige sportsgrene samles om udvikling af sponsorprodukter

Firmaet Netværksguru har samlet seks superligaklubber, en håndboldklub og en travbane for at netværke omkring udvikling af sponsorprodukter.

Jacob Mikkelsen, partner i Netværksguru, mener at sponsorer oftere end tidligere vil træffe beslutninger om sponsorater med hjernen end med hjertet og derfor skal klubberne geares helt anderledes til opgaven.

Salgs- og eventchef på Charlottenlund Travbane, Nicolai Kaas, der tidligere har været direktør for konkursramte FC Amager, havde stor glæde af netværksmødet. Han mener, at der skal ændringer til i den måde klubberne skaffer og plejer deres sponsorer:

“Jeg føler, at mange superligaklubber gør deres sponsorpleje alt for afhængig af det sportslige, og så risikerer man at miste sponsorernes interesse efter fire-fem nederlag i træk. De er for dårlige til at skabe grobund for gode netværk” (Jyllands-Posten, p. 29).