Wilke sælger 70 pct. af forretningen

Peter Engholm
25@mail.dk

Analysevirksomheden har solgt 70 pct. af aktiekapitalen til Rait fra Estland for at øge rækkevidden og mængden af kompetencer. Stifterne og medarbejderne bliver.

I sit 25. år har den danske analysevirksomhed Wilke solgt 70 pct. af aktiekapitalen til estiske Rait. Der tilføres udover kapital og kompetencer også en længe ønsket større geografisk tilstedeværelse med kontorer i Sverige, Norge, Finland og de baltiske lande. 

Direktør Morten Schrøder, der er medstifter af Wilke, siger i en pressemeddelelse:

”Vi har længe haft planer om at udvide Wilke for at kunne tilbyde endnu flere research og datakompetencer samt større international rækkevidde til vores kunder. Samtidig har vi de senere år arbejdet på at få professionaliseret vores daglige ledelse i Danmark, og med den nye konsolidering er vi helt på plads med rammerne for vores 2025-strategi.”

Statco Group er en research- og datagruppe, der udover ejerskabet af analyse- og rådgivningsvirksomheden Rait også har Dive, som arbejder med mystery shopping, samt Intra, som leverer onlinepaneler i mere end 12 lande. 

Stine Halberg, CEO i Wilke, kalder i pressemeddelelsen fusionen med Rait for ”en milepæl for Wilke” og tilføjer:

”Vi forener vores services på tværs af gruppen og kan dermed endnu mere kvalificerede løsninger. Partnerskabet har stort potentiale for både kunder og kollegaer i ind- og udland.”

De nuværende ejere af Wilke fastholder 30 pct. af aktiekapitalen. Samtlige medarbejdere bliver tilbudt at fortsætte i deres nuværende position, og Wilkes kontorer fortsætter i både Aarhus, Odense og København.