Yellow Pencil til danske talenter

Peter Engholm,
journalist

Den ikoniske D&AD Yellow Pencil – forbeholdt enestående arbejde i kreativ topklasse – er tildelt et dansk talent-team fra hvert sit bureau. Dertil kommer 1 Graphite Pencil og 3 Wood Pencils til Danmark.

New Blood Awards er D&AD’s store talentkonkurrnence, hvor flere end 5000 indsendelser fra 57 lande dystede i år.

Der ruttes ikke med priserne, for mere end 96 pct. af arbejderne bliver sorteret af de i alt 168 jurymedlemmer. Men D&AD er til gengæld ikke bange for at bruge store, besmykkende ord i sin beskrivelse af de uddelte Pencils, f.eks.

  • Yellow Pencil
    The iconic D&AD Yellow Pencil, awarded only to outstanding work that achieves true creative excellence.

Og denne beskrivelse giver dansk mening, for torsdag eftermiddag ved en digital ceremoni vandt Josefine Fogh Petry fra Envision og Alexander Winge Leisner fra Worth Your While netop en Yellow Pencil. Det skete med casen giffgaff Guardian

Andre danske talenter gjorde sig også gældende ved årets New Blood Awards, for der blev uddelt 1 Graphite Pencil og 3 Wood Pencils til Danmark.

Viktor-Emil Appel Hansen og Line Bo, fra Kreativ Kommunikation på DMJX, vandt både 1 Graphite og 1 Wood.

De fik følgeskab af Julie Tjørnelund, ligeledes fra KK, der vandt Wood, og af Kari Melberg og Ulrikke Dein begge fra Skolen for Visuel Kommunikation, der ligeledes vandt Wood.

Der blev i år uddelt blot 1 Black Pencil samt 27 Yellow, 45 Graphite og 108 Wood – suppleret med 4 White Pencils til cases, der bruger den kreative kraft til at do good.

I 2021 vandt de danske talenter bl.a. 1 Black Pencil og 3 Yellow Pencils. Pernille Lund og Jonathan Fjord fra KK tog sig af både 1 Black og 2 Yellow ved den lejlighed. 

I 2019 vandt Mark Terkelsbøl, Nicolas Housted og Joachim Klintfält, ligeledes KK, en Black Pencil som det første danske team. 

D&AD New Blood Awards 2022 – danske resultater

Yellow Pencil

  • Josefine Fogh Petry, Envision og Alexander Winge Leisner, Worth Your While
    giffgaff Guardian

Graphite Pencil

Wood Pencil