YouSee varmer op til efterårets slagsmål

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

En omfattende kampagne for YouBio fra YouSee skal sparke bolden ind på Netflix’ banehalvdel. Om to uger er slaget for alvor i gang.

Man skaber ikke en revolution i ubemærkethed. Derfor lægges der op til en markant indsats fra YouSee, når man i uge 48 lancerer YouBio som modtræk til konkurrenterne Netflix, HBO og for så vidt også Viaplay og Blockbuster.

”YouBio skal være hele Danmarks filmtjeneste. Den vil være med til at skabe en revolution på markedet for film og serier på samme måde som abonnementstjenester har revolutioneret musikmarkedet,” proklamerede YouSees adm. direktør, Niels Breining, kort efter, at Netflix havde meldt sin ankomst.

”Til efteråret” lød svaret på spørgsmålet om YouBios premiere, og her strækker YouSee kalenderen til det yderste, idet man nu lancerer YouBio på kanten af december.

YouSee kører i øjebikket en kampagne på bl.a. tv, og snart følger så indsatsen for YouBio – begge skabt af Halbye Kaag JWT. Kampagnen vil lægge vægt på, at YouBio kan bruges af alle – forudsætningen er ikke at være YouSee-kunde, men blot at have en netforbindelse.

YouBio-lanceringen kommer halvanden måneds tid efter Netflix, der har kørt både PR- og massekom-kampagner. Det kan lyde som lang tid, men måske har Netflix været en postgang for tidligt ude. Den amerikanske streamingtjeneste er ikke blevet klandret for prisen, på 79 kr. pr. måned, men har til gengæld fået med håndfladen og håndryggen for indholdet, der på lanceringstidspunktet blev kaldt for tyndt, for lidt dansk og ikke tilstrækkeligt aktuelt.

YouBio går umiddelbart i den anden retning: 25 pct. dyrere – i form af 99 kr. pr. måned – men til gengæld med meldingen om at være den tjeneste, der – uden sammenligning – har mest dansk indhold, inkl. mange danske tv-serier.

”Vi vil gerne signalere, at vores produkt er et premium-produkt,” siger Ulf Lund, vicedirektør i YouSee, til Berlingske.

YouBio taler bl.a. om “nyere film”, men vil man se de helt nye film, så kan det også lade sig gøre via YouBio, men de koster lidt ekstra.