7 danske shortlister i Gerety Awards

Peter Engholm
25@mail.dk

6 shortlister til Nord DDB og 1 til &Co. i den internationale prisuddeling, hvis jury udelukkende består af kvindelige profiler fra bureauer og marketing.

Sidste år deltes 4 danske bureauer om 2 nomineringer ved Gerety Awards. I år står 2 danske bureauer for 7 nomineringer. 

Gerety Awards er opkaldt efter tekstforfatteren Francis Gerety, der stod bag sloganet ’A diamond is forever’. Gerety skrev ordene for 75 år siden, mens Gerety Awards har en håndfuld år på bagen. 

De indsendte arbejder til awarden er ikke nødvendigvis usædvanlige i forhold til andre awards, men det er juryen: Udelukkende kvinder udvalgt fra bureau- og marketingsiden. The Gerety Award blev lanceret i Danmark for halvandet år siden.

Juryen er klar med shortlisten – 325 bidrag fra i alt 42 lande (mod 314 fra 37 lande sidste år) –  og her er de nominerede danske arbejder: 

  • &Co. med Love your ears for Audika (communication cut – online video)
  • Nord DDB med Follow their leader for The Non-Violence Project Foundation (Innovation cut – digital)
  • Nord DDB med Follow their leader for The Non-Violence Project Foundation (work for good cut – digital)
  • Nord DDB med Chillboards for Coors Light (work for good cut – alternative)
  • Nord DDB med Chillboards for Coors Light (communication cut – alternative)
  • Nord DDB med Chillboards for Coors Light (craft cut – typography)
  • Nord DDB med Chillboards for Coors Light (media cut – alternative)

En Grand Jury identificerer herefter vinderne, som vil blive annonceret tirsdag 5. september. I denne jury sidder bl.a. Lone Tvedergaard Bach, strategy director & partner i &Co. 

I en pressemeddelelse siger det indiske jurymedlem, Mahima Mathur, creative director DDB Mudra Group: 

“Gerety Awards er en stærkt tiltrængt rutevejledning for award-arrangører, der tror, at de kan sætte flueben ved diversitet ved at have en kvinde eller to i juryen. Flere kvinder i juryer handler ikke kun om et efterslæb i branchen, men også om at bedømme det bedste inden for reklame, som appellerer til samfundet som helhed. Ingen forstår bedre styrken ved autentisk reklame, der giver genlyd hos alle målgrupper, end en flok kvinder, der længe har måttet ryg til stereotyper og klicheer. Det medfører, at man skal være pokkers god for at vinde et Gerety-trofæ.”

Se hele shortlisten her.