In2media efter opkøb: Vi er supergodt positioneret

Zandra Damsgaard
zandra@bureaubiz.dk

In2media Group ledte aktivt efter en køber for at ruste sig til fremtiden. Det afslører tidligere formand Tim Frank Andersen i et eksklusivt dobbeltinterview med Lars Bjørn Falkenberg, der står i spidsen for den nye virksomhed med KMD som ejer.

Lars Bjørn Falkenberg lyder nærmest lettet, måske endda en lille smule overrasket, da han efter endt samtale klapper computeren sammen og stilfærdigt konstaterer:

“Det gjorde jo ikke ondt på nogen.”

Han og Tim Frank Andersen har givet deres første interview, siden det ambitiøse digitalbureau Charlie Tango med KMDs opkøb af In2media Group blev en realitet før sommerferien. Om tankerne bag og opbygningen af en ny virksomhed oven på den eksisterende, om status på dette og på branchen som helhed.

Ud over at være ledelseskolleger i det nye bureau repræsenterer Lars Bjørn Falkenberg og Tim Frank Andersen henholdsvis køber og sælger i skikkelse af henholdsvis KMD og In2media Group. Og de to verdener, der mødes, er egentlig et godt sted at begynde historien om Charlie Tango.

Havde nået grænsen
Det er historien om IT-kolossen fra Ballerup, der gerne vil børste støvet af sig, og om en Østerbro-bureaugruppe med vokseværk.

De seneste år har nemlig være gode for In2media Group, der foruden In2media tæller Baby og Insilico.

In2media Group kom ud af 2016 med en samlet omsætning på 68,825 mio. kr. og et driftsresultat på 9,254 mio. kr. Vækstkurven har været støt opadgående, og væksten er sket organisk og altså ikke som øget omsætning på baggrund af eksempelvis opkøb.

Men branchen er under forandring, og In2media var ved at nå grænsen for sin formåen, fortæller tidligere bestyrelsesformand og partner Tim Frank Andersen, der nu er chief digital officer i Charlie Tango.

”Vi kunne se projekterne blive større og mere forretningskritiske for virksomhederne. Projekter, hvor der er mere på spil, men også projekter med en stor IT-del, og den kunne vi ikke rigtigt levere.”

Et års køberjagt
Det gjorde det nødvendigt at genoverveje bureaugruppens rolle i et marked under generel konsolidering og med nye spillere i form af eksempelvis konsulenthuse og it-huse på banen.

Hertil kom konstellationen med gruppens tre bureauer, som med Tim Frank Andersens ord var ”lidt bøvlet”. Man ville gerne slå In2media, Insilico og Baby sammen til én enhed, men havde svært ved at gøre det selv.

”Det ville være lettere, hvis der kom nogen udefra, så vi købte os til rådgivning til at afsøge markedet for muligheder. Det har taget et års tid, hvor vi har været vidt omkring og talt med mange forskellige,” fortæller han.

Valget faldt på en aktør, som In2media i forvejen samarbejdede med og havde tillid til:

”Vi kunne se, at KMD havde den samme oplevelse af markedet og tanker om fremtiden som os. De ønskede en simpel model og proces, og vi kunne forblive en selvstændig virksomhed med hovedkontor på Østerbro. Det har betydet en uændret hverdag for størstedelen af medarbejderne, men i et større set-up med bredere skuldre.”

Spiller på et større klaver
At have KMD i ryggen, forklarer Tim Frank Andersen, giver nye muligheder for virksomheden såvel som for medarbejderne.

”Når vi vender os om, kigger vi ind i en organisation med 3.500 medarbejdere og ekspertise i IT. Vi føler, at vi er supergodt positioneret i forhold til udviklingen og mener selv, at vi i dag står som en stærkere partner for vores kunder. Vi spiller på et større klaver.”

KMD var den eneste danske af de mulige købere, og det spillede en ikke uvæsentlig rolle, siger Tim Frank Andersen med henvisning til de seneste års konsolideringer, hvor danske bureauer er blevet opkøbt af udenlandske koncerner.

”Med KMD kom vi ind i en dansk virksomhed med en dansk ledelseskultur, modsat andre konstellationer, vi har set i markedet. Det betyder noget for samarbejdet og for forståelsen af, hvad vi laver.”

Fra 80 til 200
Hos KMD har man de sidste ti måneder reorganiseret sig for at passe ind i det nye set-up. En håndplukket skare af medarbejdere i en forretningsenhed på lidt over 100 mand kan nu kalde sig ansatte i Charlie Tango, selvom de sidder hos KMD i Ballerup, Aarhus og Ålborg.

Der er også ansat nye folk til Charlie Tango, som i dag tæller godt 200 medarbejdere mod cirka 80 i In2media Group for blot få måneder siden.

Oprustningen er sket inden for både det kreative, user experience, arkitektur og udvikling.

Nødt til at være til stede
Den tidligere marketingmand Lars Bjørn Falkenberg kommer fra KMD og er nu adm. direktør i Charlie Tango med ansvar for blandt andet rapporteringen til den nye ejer. Han fortæller, at der hos KMD er stor begejstring for projektet.

“KMD er en stor IT-virksomhed, og man kommer fra at lave tungere langvarige projekter og systemer med et ønske om at bevæge sig ud i mere agile miljøer og projekter. Det er meget synligt, hvad der foregår i bureaubranchen og hvad der kommer ud af det,” siger Lars Bjørn Falkenberg og nævner Mobilepay og mobilt dankort som eksempler på In2media-gruppens arbejde.

Ligesom In2media har KMD dog også været drevet af strategisk nødvendighed.

“IT-investeringer handler i dag i højere grad om at understøtte en forbedret kundeoplevelse og optimere og automatisere processer. Dialogen om forbedrede kundeoplevelser foregår mellem kunder og digitale bureauer, og hvis man som IT-virksomhed fortsat skal være relevant, er man nødt til at være til stede i det space,” fastslår Lars Bjørn Falkenberg.

Nyt for KMD
Foruden en pose penge – en ekspert har for Bureaubiz anslået 65 mio. kr. – og en direktør fra egne rækker har KMD været påpasselige med at stikke næsen for langt frem i forhold til Charlie Tango.

KMD har, forklarer Lars Bjørn Falkenberg, ønsket at “spille ind i noget bestående”, hvilket altså har sikret den nu tidligere In2media-gruppe sin fortsatte selvstændighed om end i et større set-up.

“Det har været væsentligt for KMD, at set-uppet skulle køre ’på siden’ af KMD. Man har ikke bare købt ind i nogle kompetencer, men også i en kultur, som man ikke har i en stor IT-virksomhed. KMD har købt mange virksomheder, men det er første gang, vi køber os ind i et set-up og skyder kompetencer i det og ikke omvendt.”

Dette understreges ifølge den nyslåede bureaudirektør af, at man har bevaret den bestående ledergruppe med cheferne for de tre In2media-virksomheder.

Et logisk skridt
Sammensmeltningen mellem KMD og In2media Group, mellem teknologi og kreativitet, har med Tim Frank Andersens ord været “et logisk skridt” i et marked i hastig udvikling.

“En af de klare tendenser, vi ser i øjeblikket, er at man har brug for at tilegne sig nye kompetencer for at følge med kundernes efterspørgsel. Det er svært at opnå organisk, og derfor køber mange sig til kompetencen.”

Der sker med andre ord en konsolidering i disse år, og det i et omfang man ifølge Tim Frank Andersen ikke har set siden årtusindskiftet, hvor IT-boblen bristede.

“Der sker også en bevægelse i forhold til, at mange ønsker færre, mere solide partnere. Man skal jo have alle kompetencer, men mange partnere gør også projekterne mere komplekse, og ingen tager det overordnede ansvar.”

Til fordel for kunderne
Lars Bjørn Falkenberg supplerer:

“IT-investeringer var tidligere ofte drevet af valg af platform og kernesystemer, og til sidst så man på, hvad der kunne lade sig gøre i forhold til at levere oplevelser, services og produkter til kunderne. Nu vender det. Vi ser, at virksomheder investerer i IT med udgangspunkt i kundeoplevelsen, og derfor må både rådgivere, softwareleverandører og systemintegratorer være til stede i den dialog.”

Det er de så nu i Charlie Tango. Og Tim Frank Andersen er ikke i tvivl om, at det er til fordel for kunderne – virksomheder, som ser en stadig større del af kommunikationen med deres egne kunder flytte over på digitale kanaler.

“KMD giver os den nødvendige styrke til at hjælpe store virksomheder med blandt andet at automatisere en del af deres kundevendte forretningsprocesser og -dialog. Vi kan se, at mange virksomheder har behov for hjælp til det her, og at ud over styrkede markedspositioner ligger der markante besparelser i det for dem,” siger han.

Næste stop: Norden
Allerede da KMD den 3. juli i år offentliggjorde nyheden om købet af In2media Group, lå en nordisk ekspansion i kortene. Charlie Tango skulle, hed det, være en ledende nordisk spiller inden for digital transformation og styrkede kundeoplevelser.

Og Lars Bjørn Falkenberg er da også helt klar i mælet, når talen falder på ambitionerne for virksomheden:

“Ambitionen er at følge KMDs rejse, og den er nordisk. Vores perspektiv er nordisk.”

Tim Frank Andersen tilføjer, at de digitale agendaer over en bred kam er de samme i Sverige, Norge og Danmark, men at man blot endnu ikke haft en fysisk tilstedeværelse der.

Kommer I til at have det?

“Ja, det er man nødt til,” lyder svaret prompte fra Lars Bjørn Falkenberg.

FAKTA
Hvorfor Charlie Tango?
“Vi vidste, at vi ville skifte navn i forhold til at knytte de tre selskaber sammen, og måske var det godt at starte på en frisk.
To seniorkreative gik i gang med at arbejde og fik natten over lavet en film om, hvorfor virksomheden skulle hedde Charlie Tango.
Det er jo C og T fra det fonetiske alfabet. C=creativity og T=technology.
Det handler om at bevare den kreative tilgang til at skabe nye ideer, markeder etc. samtidig med en dyb teknologiforståelse.
Eva Berneke, der er adm. direktør i KMD, fik den tilsendt og gav grønt lys efter et kvarter. Det betød, at vi over al forventning kunne præsentere transaktionen sammen med det nye navn over for medarbejderne.”
Tim Frank Andersen, chief digital officer

Relaterede artikler