Bedste bud på en kreativ ledestjerne i Europa er dansk

Peter Engholm,
journalist

The One Club udpeger på ottende år ‘Next Creative Leaders’. 25 unge kreative fra 14 lande er udvalgt af en global jury, og en er dansk – og yderligere en er i øvrigt freelancer i København.

Christine Smith har et vildt år. Senior art director’en fra Virtue vandt Grand Prix i Cannes, høstede stor ros for sin sceneoptræden, blev nr. 5 art director på verdensplan (Cannes Lions) og blev creative director i Butter Agency.

Og anerkendelsen fortsætter lige til det sidste: En global jury har valgt hende som en af i alt blot 25 Next Creative Leaders 2022.

For ottende år i træk afholdes en portefolio-konkurrence i regi af The One Club for Creative og The 3% Movement for kvinder og nonbinære kreative – vel at mærke kreative, der står klar til at træde ind på en global scene.

Blandt de 25 Next Creative Leaders fremhæver The One Club 6 personer fra 6 forskellige kontinenter – som juryens respektive topscorere – og her er Christine Smith repræsentanten fra Europa. Læs interviewet med hende her

Bemærk i øvrigt, at København leverer 2 af de 25, idet Agustina Lavignasse, senior creative copywriter, også er med. Hun er fra Uruguay og har boet i bl.a. USA og Spanien – og arbejdet for bl.a. McCann Alma DDB og JWT. Hun er freelancer og har slået sig ned i København. Og har taget et stort skridt ud af sin comfort zone ved lære dansk.