Creative director fra LA flytter tilbage

Peter Engholm,
journalist

Kristian Grove Møller har i 9 år boet i Los Angeles og de seneste 3 år været creative director i 72andSunny. Nu er han i Danmark – og aktuel med en film for Adobe – og jobbet er flyttet med.

Covid-19 er den udløsende faktor bag, at Kristian Grove Møller flytter tilbage til Danmark efter ni år i Los Angeles. Pandemien er indirekte også årsagen til, at han fortsat kan passe sit job som creative director hos 72andSunny i selvsamme LA.

Kristian Grove Møller – også kendt som Kriss – har arbejdet i udlandet siden 2008; tre år hos Sid Lee som lead creative på Adidas Originals i først Montréal og siden Amsterdam. I 2011 tog han til David & Goliath i LA som associate creative cirector, og efter tre år kom han til BBH’s kontor i byen som creative director. Og de seneste tre år hos 72andSunny – stadig med Adidas som kunde.

”Min kone og jeg diskuterede, om vi havde flyttet fra Danmark for altid. Vores ældste barn er lige blevet 10, så hvis det skulle være dansk skole, kultur og sprog, så skulle beslutningen snart træffes,” siger Kristian Grove Møller.

Arbejder for Los Angeles og Amsterdam
Beslutningen blev hjulpet på vej af udsigten til lukkede skoler i LA det kommende halve år og – nok så væsentligt – hjemmeskoling af tre børn i samme periode. Familien flyttede til Danmark for en måned siden.

Og jobbet i 72andSunny er flyttet med:

”Seks måneder med Covid-19 har fremskyndet den digitale udvikling med flere år. Vores team har arbejdet videre – på langdistancen – med de accounts, vi har, og vi har leveret godt og effektivt,” siger Kristian Grove Møller og tilføjer:

”Los Angeles-kontoret ser mig som en LA-person, så jeg arbejder meget tidligt og meget sent. Og derimellem hjælper jeg Amsterdam-kontoret, som deler Adidas med netop LA. Min rolle er blevet mere global, og jeg arbejder endnu mere end før, for jeg fungerer reelt som forbindelsen mellem de to kontorer.”

Adobe-film i coronaens skygge
Han er aktuel med en film for Adobe, der kører med stor medietryk i Nordamerika og Storbritannien – en film, der kom til under særlige corona-forhold:

”Måneders forberedelse kulminerede sidst i februar. Casting i London, instruktør og produktionsselskab fra Paris, filmen skulle skydes i Prag på et set, der var bygget, og vi havde et hold i LA. Jeg fløj til Prag den 15. marts og sov kun nogle timer, da mobilen glødede: Trump var ved at lukke USA, så jeg måtte skynde mig hjem – og nåede det lige akkurat,” siger Kristian Grove Møller og fortsætter:

”Vi oprettede nærmest en village i LA med direkte videolink til optagelserne i Prag og fik fjernstyret det. Byen lukkede på næstsidste optagelsesdag, men vi fik skudt den – og sendt den til postproduktion i Paris. Processen var lige så geografisk spredt som før, men alle arbejdede lokalt – mange hjemmefra – og samarbejdede lige så godt som altid.

72andSunny har i alt fem kontorer – foruden Amsterdam og Los Angeles er det New York, Sydney og Singapore.

Adobe-filmen kan ses her:

https://www.youtube.com/watch?v=uvmQfn5PsAI