DDA-formanden havde et usædvanligt tilbud – men så fik han job på Partners

Peter Engholm,
journalist

Hvilken kategori skal arbejdet indsendes i? Dét vejleder DDA-formanden i, og mod betaling kan han også forfatte cases til indsendelse. Men nu stopper tilbuddet.

Ingen award er interesseret i, at indsendelser havner i den forkerte kategori – det spilder indsenderens penge og juryens tid. Derfor guider award-arrangører gerne potentielle indsendere i, hvor et givent stykke arbejde skal indsendes.

Denne vejledning ses også hos Danish Digital Award (DDA), hvor juryformand og award-ejer Kim Jong Andersen på sitet under kategorier skriver:

”Jeg står parat til at vejlede i hvilke kategorier, der passer til netop din case. Du kan kontakte mig herom på mail.”

Men tilbuddet rækker videre end som så:

”Jeg tilbyder også at forfatte cases til indsendelse inkl. videomanus. Skriv gerne til mig for at få et tilbud herom. Som juryformand har jeg ingen stemmeret, så jeg kan ikke påvirke hverken nominering eller vinderafgørelser.”

Det tilbud er ikke umiddelbart noget, der går igen fra andre awards – i al fald ikke som en service fra en juryformand.

Hvad er baggrunden for dette tilbud?

”At vi i DDA får så mange cases som muligt. Nogle har ikke selv kapaciteten, tiden eller erfaringen. Vi vil jo gerne have flere til at indsende cases, og det skal derfor udelukkende ses som en hjælpende hånd,” siger Kim Jong Andersen.

Er der nogen, der har benyttet sig af tilbuddet om, at du forfatter cases?

”Det er sket hvert eneste år. Der kommer jo nye deltagere til, som ikke nødvendigvis har erfaringen i skrive cases,” siger Kim Jong Andersen.

Hvor mange har det drejet sig om?

”Det holder jeg for mig selv. Jeg er ghostwriter og krediteres ikke, såfremt jeg har ydet den hjælp,” siger Kim Jong Andersen og tilføjer om honoreringen:

”Jeg tager naturligvis et honorar, da jeg ikke arbejder gratis. Men det er ikke big business for mig.”

Du har stiftet awarden, og du er juryformand – hvilke overvejelser gjorde du dig, da du lavede tilbuddet?

”Jeg stemmer jo ikke til DDA, og jeg går aldrig ind og plæderer for et enkelt stykke arbejde. Hvis jeg siger noget, er det typisk en perspektivering af kriterierne,” siger Kim Jong Andersen.

Ved særpriserne er det dig, der indstiller arbejderne – hvordan stiller du dig her?

”Hvis et arbejde, hvor jeg har været involveret, skulle risikere – i ordets positive forstand – at komme i betragtning, så ville jeg i endnu højere grad trække på det øvrige formandskab og på arrangøren. Det er vigtigt for mig at være helt ren,” siger Kim Jong Andersen og tilføjer så:

”Det væsentligste i denne forbindelse er i virkeligheden nok, at jeg ikke længere tilbyder at skrive cases. Jeg har simpelthen ikke tid til det længere.”

Så de, der fik dig med som caseforfatter, skal være glade for, at de nåede det …

”Det ville være unfair, hvis tilbuddet – af tidshensyn – kun gjaldt enkelte og var først-til-mølle. Derfor skærer jeg det helt væk,” siger Kim Jong Andersen.

Kort efter interviewet annoncerede Wibroe, Duckert & Partners, at de nu har ansat Kim Jong Andersen som managing director i en ny enhed i bureauet med fokus på forretningsstrategisk rådgivning.

Tilbuddet om case-skrivning er ikke længere at finde på DDA-sitet, og om det siger Kim Jong Andersen nu:

“Når ingen andre awards har dette tilbud, så skyldes det, at jurylederne typisk er bureau-ansatte. Da jeg tidligere var på bureau, tilbød jeg heller ikke noget i den retning. Siden – som uafhængig konsulent – var min situation en anden. Og nu, hvor jeg igen er på bureau, må jeg i sagens natur afvise at tilbyde indsendere-in-spe den service.”