Halbye & Kaag sælger deres bureau

Peter Engholm,
journalist

Steen Halbye og Carsten Kaag stiftede for godt fire år siden Seeknspeak, der med afsæt i video er specialister i recruitment marketing. Nu er det købt af de to ledende medarbejdere.

Det kunne lyde som et pluk fra Bureaubiz’ arkiv, at Steen Halbye og Carsten Kaag sælger deres bureau. Det var nemlig tilfældet tilbage i 2007-2008, hvor de solgte deres andele af reklamebureauet Halbye Kaag JWT til WPP.

For godt fire år siden gik de to sammen igen og stiftede Seeknspeak, der begyndte som et jobsite, hvor opslag og ansøgninger foregår med video. Det har siden udviklet sig til et konsulentbureau inden for recruitment marketing og employer branding – stadig med levende billeder som omdrejningspunkt – og nu siger de to stiftere farvel.

De to nye ejere af Seeknspeak ved om nogen, hvad de går ind til, for det er bureauets CEO og head of operations, der har købt sig ind – og Halbye Kaag ud.

Camilla van Dijk, CEO, siger:

”Grundtanken er fortsat den samme: At mindske paradokset i, at virksomhederne har svært ved at rekruttere, og at kvalificerede kandidater har svært at finde job. Men vi har bevæget os væk fra platformen med en video nu og her og over i, at videoen er en rød tråd i rekrutteringen og brandingen. Steen Halbye og Carsten Kaag så rigtigt i sin tid, for vi er vokset, men de var også forud for deres tid. Så indkøringen har været lang, og vi er ikke kun eksekverende, men i høj grad også rådgivende og uddannende.”

En naturlig og ukompliceret handel
Seeknspeak kalder sig i dag et konsulentbureau, idet konsulentydelserne bl.a. omfatter ”content til kandidatrejsen” og indhold, der kontinuerligt lever hos kunden – også når der ikke rekrutteres aktivt.

”Vi bringer marketing- og kommunikationskompetencer ind i HR. Det er med til at gøre det mere lønsomt og effektivt at rekruttere nye medarbejdere,” siger Jamina Viso, der er head of operations.

Hun kom til Seeknspeak kort efter stiftelsen, og Camilla van Dijk tiltrådte som CEO i 2019. Sidstnævnte siger:

”Steen Halbye trak sig for to år siden fra den daglige gang og blev bestyrelsesmedlem. Jasmina og jeg har aldrig set os selv som kun medarbejdere, så da Steen for nylig foreslog, at tiden var inde til ejerskifte, var en handel både naturlig og ukompliceret.”

Jasmina Viso tilføjer:

”Det har været et privilegium at arbejde sammen med Steen Halbye, men enhver, der kender ham, ved, at han er lidt rastløs og entreprenant. Så dette giver ham muligheden for at koncentrere sig om de mange andre projekter, han er involveret i.”

Blandt Seeknspeaks kunder er advokatfirmaet Lundgreens, Illum, Bunker Holding Group, Oatly globalt, NTT Data Business Solutions, Copenhagen Capacity, Too Good To Go, Volvo og Fredensborg Kommune.