3 læringspunkter fra verdens største content marketing konference

Joakim Ditlev, ejer af konsulentfirmaet Content Marketing DK

Content Marketing World – den største konference om netop content marketing – har netop fundet sted. Her får du de tre klareste tendenser fra Cleveland.

3500 deltagere fra 50 lande, heriblandt flere danskere havde taget turen til konferencen Content Marketing World i  Cleveland, hvor den i sidste uge stod på koncentreret content marketing træning, networking og underholdning.

Content Marketing World er ikke stedet, hvor de nye medietrends eller smarte teknologier bliver afsløret.

Der er mere fokus på traditionelle kanaler som email og magasiner end på at bygge publikum på Periscope eller Snapchat. Alligevel var der nogle tydelige læringer fra konferencen:

1. Indhold kræver fastlagte succeskriterier

Det lyder måske old-school, men er samtidig et tegn på, at hypen er ved at løje af. Den megen snak og skriveri om content marketing er bestemt ikke et dansk fænomen. Virksomheder uden tålmodighed eller nerve i indholdet begynder at bakke ud, og content marketing får skylden, når missionen mislykkedes.

Det er i virkeligheden sundt. For det tvinger marketingfolket til at fokusere på strategi og proces, så de ikke bare laver bevidstløs indhold. Det handler om at lave indhold, der gør en forskel.

The Godfather of content marketing, Joe Pulizzi, der samtidig var vært ved Content Marketing World opsummerede content marketings globale tilstand med udgangspunkt i tal fra Content Marketing Institute’s egen rapport der udkommer officielt i oktober:

Kun 30 procent af de adspurgte mener, at content marketing er effektivt – en tilbagegang fra 38 procent i fjor. Men et kig i segmenterne viser, at en dokumenteret strategi medfører, at content marketing indsatsen bliver 4 gange så effektiv. Har virksomheden fastlagt succeskriterier for deres content marketing, resulterer det i en 3 gange så effektiv indsats.

Elementært – men et resultat af, at mange har kastet sig ud i at producere indhold uden at kigge på, hvordan det spiller sammen med forretningen.

2. Fokusér på strategi

Mangel på dokumenteret strategi er en tilbagevendende udfordring i content marketing. Så mange talere handlede om content marketing strategien:

  • Hvordan udformer man strategien?
  • Hvordan definerer man sit publikum?
  • Hvorfor overhovedet bruge tid på at dokumentere strategien?

Mest markant var Kristina Halvorson, der i år var blevet forfremmet til keynote speaker og leverede en glanstale om strategiens betydning.

Hun fortalte om en situation, hvor hun sad i møde med en kunde og kundens bureau. Kunden, som fremstillede toiletpapir, oplevede at deres content marketing indsats ikke virkede, så de diskuterede løsningsforslag. Bureauets forslag lød: Bliv jeres branches Red Bull ved at lave endnu mere indhold.

Kristina Halvorson opfordrede dog til at få strategien på plads først. Mere content er ikke altid svaret og bør slet ikke være det, når indholdet stadig ikke har gennemslagskraft, mener hun.

3. Kvalitet vinder over kvantitet

Det sidste hovedtema på Content Marketing World i år var vandringen fra kvantitet til kvalitet.

Mange virksomheder kaster sig stadig ud i content marketing uden at lave det nødvendige benarbejde og spørge: Hvor kan vores virksomhed gøre en forskel?

I stedet masseproducerer de indhold, som ikke er koblet med virksomhedens kernefortælling. Indholdet sætter ikke noget på spil, er lavet uden passion og det drukner i ligegyldighedens hav. For når flere og flere virksomheder laver mere og mere indhold, er det nødvendigt at skille sig ud.

Som Jay Baer fastslog under sin keynote:

“Are you making content or are you making a difference?”

Artiklen er skrevet at Joakim Ditlev. Han er content marketing specialist, driver konsulentfirmaet Content Marketing DK og er medforfatter til Content Marketing Bogen. Joakim Ditlev deltog i år på Content Marketing World for tredje gang, hvor han var på speakerlisten som vært på et af konferencens 11 spor.


Klummen er et udtryk for skribentens egen holdning