Det røde flag bør hejses ved for stor tillid til AI i digital annoncering

Magnus Neble,
stifter af Neble & Co.

Klumme: Flere gode grunde til ikke at lægge for mange æg i Metas AI-kurv.

Hvis du har oprettet en kampagne i Metas Ads Manager inden for de seneste 12 måneder, har du med garanti stiftet bekendtskab med Advantage+ Shopping. Ifølge Meta er Advantage+ Shopping den mest avancerede annonceteknologi til at maksimere performance af dine kampagner, men med mindre indsats fra dig.

Selvom det lyder attraktivt, bør du være forsigtig med at lade Advantage+ Shopping blive den dominerende kampagnetype på din konto. På nuværende tidspunkt er AI, for annoncører, noget man varsomt kan bruge som en hjælpende hånd.

Alligevel oplever jeg, lige nu, en tendens til, at marketingspecialister på både kundesiden og bureausiden ukritisk opfordrer virksomheder til at konsolidere hele sin annoncekonto ned til en enkelt Advantage+ shopping kampagne eller Performance Max.

Hvorfor du skal være forsigtig med at lægge for mange æg i Metas AI-kurv, vil jeg forklare dig nu.

Tab af touchpoints i købsprocessen

Når annoncører lader Advantage+ Shopping overtage optimeringen af deres kampagner, målretningen af annoncer og budgetter, er det som regel med henblik på at opnå billige salg og lave klikpriser.

En af de ting, du giver slip på, er muligheden for selv at opsætte målgrupper, placeringer og kreative elementer, og her ligger en af de største udfordringer. Algoritmen forstår nemlig sjældent kunderejsen på samme måde, som vi gør. Det kan resultere i annoncering, der ikke er tilpasset til alle trin af købsprocessen, hvormed du potentielt går glip af vigtige touchpoints med dine kunder.

Tab af data

Når du overlader optimering af kampagner til Meta, får du kun begrænset adgang til data om din kampagne, herunder for eksempel om det er første gang, målgruppen eksponeres for dit brand. Den data gemmes i Metas ‘black box’. Men når vi ikke får adgang til dataen, er det heller ikke muligt at evaluere på indsatser og identificere forbedringspotentiale.

Tab af identitet og troværdighed

Brands med lange kunderejser og mange touchpoints, hvor det ikke kun handler om at sælge flere produkter og konkurrere på prisen, skal især være varsomme med at lade Advantage+ tage over.

For Meta forstår ikke essensen af dit brand, og du har ikke mulighed for at påvirke, hvor dine annoncer bliver vist, og hvordan dine kreative elementer bliver redigeret, medmindre du husker at deaktivere den standardindstilling.

Midt i optimeringsmaskineriet risikerer du at miste alt det unikke ved dit brand — det der gør, at det skiller sig ud fra mængden. Giver du slip på kontrollen, risikerer du, at din annoncering ikke harmonerer med dit brands identitet, og det skader dit brands troværdighed.

Brug Advantage+ Shopping strategisk

Når du udarbejder din brandingstrategi, bør du fastsætte målene for din annoncering og overveje, hvordan Advantage+ Shopping kan bruges strategisk og i overensstemmelse med dit brands strategiske målsætninger.

Før du opsætter din kampagnestruktur, skal du derfor være klar over, hvordan din strategi for annoncering skal bidrage til dine forretningsmål og opbygningen af dit brand. Vær klar på, om du vil fokusere på hårde eller bløde KPI’er, og beslut derefter, om det giver mening at sende dit marketingbudget ind i optimeringsmaskinen, eller om du selv ønsker at styre retningen for jeres brand med sikker hånd.

Klummen er et udtryk for skribentens egen holdning