Lige som Valentine’s Day ikke kunne blive mere fake

Emil Towity,
social media planner hos & Co

Klumme: Det er nok, at Danmark har taget denne mærkedag til sig – brands behøver ikke at følge trop! Sådan skriver social media planner hos &Co Emil Towity om Valentine’s Day og om de andre mærkedage, som brands tapper ukritisk ind i.

Mit newsfeed var fyldt med brands i alle afskygninger, der ud af det blå snakkede om kærlighed og blomster.

Listen er lang – bilproducenter, kaffeproducenter, banker, forsikringsselskaber, energiselskaber og mange flere forsøgte forgæves at skabe en kobling mellem dem og denne mærkedag.

En uheldig tendens, der ikke kun er begrænset til Valentine’s Day, men udspiller sig på mange af årets større og mindre mærkedage.

Jeg mener, at det er en utopi, at brands kan blive mere relevante overfor forbrugerne, blot ved at koble sig på tilfældige aktuelle mærkedage.

De glemmer helt, hvad de står for i jagten på at udkomme hurtigt og ofte.

Det er foruroligende, at så mange brands ikke kan finde frem til noget mere relevant at sige i 2018.

I en tid, hvor den organiske reach indskrænkes og det bliver sværere og sværere at blive hørt i et medielandskab fyldt med støj, må vi simpelthen tænke os bedre om, før vi udkommer.

Der hersker generelt en alt for kortsigtet tilgang til indhold, hvilket resulterer i manglende substans og manglende effekt.

Den 22. februar er det ifølge DR tænkedag, hvilket jo er en passende anledning til at tage sin indholdsstrategi op til genovervejelse.

Ellers er her 3 hurtige bud til content kalenderen:

  • 26. februar: Bowlingens dag
  • 12. maj: Pandekagens dag
  • 19. november: International toiletdag

Jeg savner helt generelt bare bedre og mere relevant indhold.

Der er et kæmpe, uudnyttet potentiale for at skabe indhold, der både er relevant for brand og målgruppe.

For det er netop i dette spændingsfelt, at brands skal finde frem til den samtale, de med indhold vil bygge over tid.

Når indholdets budskab er relevant for både brand og målgruppe, vil værdien af det engagement, der opnås også være højere for brandet.

Så hvorfor spilde ressourcer på at tappe ind i samme mærkedag, som alle de andre?

I stedet bør brands have det lange lys på i forhold til deres indholdsstrategi og derigennem sikre, at alt indhold de udkommer med, spiller op imod deres kommunikationsmæssige målsætninger og bidrager til at skabe en differentieret position.

Der er selvfølgelig undtagelser, hvor der er en naturlig kobling mellem et brand og en mærkedag.

Her kan det sagtens give mening at skabe en kampagne med en mærkedag som omdrejningspunkt.

Men jeg mener helt grundlæggende, at vi simpelthen må gøre os mere umage, når det kommer til indhold og ikke bare trække vores brand nedover en tilfældig mærkedag og tro, at det bliver mere relevant for målgruppen af den grund.

Jeg håber personligt vi går en fremtid i møde med mindre ligegyldigt og støjende indhold og i stedet fokuserer på at udkomme færre gange med indhold af høj kvalitet.

Jeg kan dog ikke sige mig fri for at se frem til international toiletdag og se hvilke brands, der forsøger at hoppe på det tog.

Klummen er et udtryk for skribentens egen holdning