Med Netflixs nye reklamemodel skal annoncører se nærmere på deres budgetter

Claus Donnerstag
Country manager, Channel Factory

Det er en ny æra af CTV. Med Netflixs nye reklamemodel, der skaber uro i branchen, må annoncører til at se nærmere på deres budgetter.

Netflix har lanceret et reklameunderstøttet abonnement til sin streamingtjeneste, så brugere af Netflix kan få adgang til indhold til en lavere pris. Det er en kæmpestor ny mulighed for annoncører.  Ved at allokere en del af deres budget til Netflixs annonceunderstøttede abonnement, kan annoncører nu nå ud til et publikum, der hidtil har været utilgængeligt under abonnementsmodellen uden reklamer.

Skal annoncører så kaste sig hovedkulds ud i Netflix-annoncering? Reklamer på Netflix bliver målrettet baseret på seernes interesser og demografi, men kontodeling og andre personlige (men vigtige) faktorer kan føre til, at annoncer vises for det forkerte publikum. Det er starten på en ny æra, hvor streamingtjenester i stigende grad vil indgå i reklameverdenen. Så det er nu, at brands skal begynde at se nærmere på deres budgetter.

Et farvel til flow-tv

Flere og flere forbrugere på tværs af alle demografiske grupper går over til streamingtjenester, så det kommer ikke som en overraskelse, at annoncører følger trop. Ifølge en ny undersøgelse forventes annonceudgifter til tilsluttet TV (CTV, Connected TV) at nå op på 26,92 milliarder[1] dollars næste år alene i USA. Det er næsten en tidobling fra 2,80 milliarder dollars for bare fem år siden. Den hurtige vækst er drevet af de enorme annonceringsmuligheder, som CTV og velkendte CTV-platforme som YouTube og Netflix nu tilbyder.

Selvom stigningen i CTV-annonceudgifter bestemt er gode nyheder for streamingtjenester, og at Netflix- og Disney Plus-lignende tjenester i verden helt sikkert har foretaget grundig research i deres nye model, så er det vigtigt at huske, at dette er en ny mulighed for reklameverdenen. Og med muligheder følger risiko. Derfor gør annoncører klogt i at udvise en vis forsigtighed i forhold til annoncering på streamingtjenester. En forsigtig tilgang til budgettildeling giver mulighed for at prøve konceptet af og vil hjælpe med at undgå større tilbageslag eller skuffelser på længere sigt.

Sammenlægning af video- og tv-budgetter

Introduktionen af reklamer til streaming, tilbagegangen af lineært tv og fremkomsten af CTV leder til det samme spørgsmål: Vil video- og tv-budgetter smelte sammen? Lineært TV forsvinder måske aldrig, men vi ser måske en mere naturlig sammensmeltning af de to typer, der vil lede til en ny opfattelse af, hvad der udgør ‘TV’ – og det vil ske i takt med væksten af gratis reklame-understøttede streaming-tv-platforme (FAST, Free Ad-supported Streaming Television). FAST-platforme har hurtigt vundet frem, da de er nemme at få adgang til. Seerne skal ikke betale for et abonnement eller dyr hardware, de skal bare have en internetforbindelse. På samme måde forbliver YouTube annoncørernes foretrukne kanal, når det gælder annoncering, på grund af kanalens enestående muligheder for kontekst og data. Lineært TV kræver derimod ofte et betalt abonnement samt en TV-boks eller digital modtager. Lineært TV er stadig populært, fordi man kan se live programmer, men disse fordele er aftaget gennem fremkomsten af DVR-optagere, internetbaseret video og on-demand streamingtjenester. Da FAST-platforme fortsætter med at vokse i popularitet og muligheder, synes det uundgåeligt, at video- og TV-budgetter i sidste ende vil smelte sammen. Og i takt med at broadcast-teams fusionerer og lærer af digitale teams/programmatiske teams inden for bureauer, er spørgsmålet hvornår – ikke hvis.

Fremtiden for reklamer for streamingtjenester

Streamingtjenester har været en gamechanger for TV-verdenen. Seerne kan nu se deres yndlingsprogrammer, når de vil. Det skift har også haft stor indflydelse på reklameverdenen. Skiftet til reklameunderstøttet streaming er en indikator for den bredere CTV-forretningsmodel hvor seeroplevelsen kommer tættere og tættere på det, vi kender som ‘TV’. Fordelene ved digitalt TV – annonceeffektivitet for brands og on-demand-visning for forbrugere – føjes til den traditionelle TV-oplevelse med gratis indhold og reklamepauser. CTV-forretningsmodellen giver brands mere effektiv annoncering og seerne flere valgmuligheder med hensyn til hvad de ser. Det bringer CTV-oplevelsen tættere på TV-oplevelsen, og det betyder en spændende tid for branchen.

Gentænkning af jeres reklamebudget

Dette skift i seerne udgør en interessant mulighed for annoncører – men kun hvis de er villige til at tilpasse deres budgetter og strategier derefter.

Det er en ny æra af CTV. Med Netflixs nye reklamemodel, der skaber uro i branchen, må annoncører til at se nærmere på deres budgetter. Efterhånden som streamingtjenester bliver mere populære, er det vigtigt at udnytte de muligheder for annoncering, der følger med. FAST er også stigende, mens YouTube fortsat er et powerhouse for brands og annoncører på grund af de data, kanalen leverer. Annoncører skal være vågne og løbende evaluere deres budgetter og processer, så de kan holde øje med, hvordan Netflixs nye reklamemodel udvikler sig.

[1] https://www.insiderintelligence.com/content/ctv-ad-market-will-more-than-double-by-end-of-2026

Klummen er et udtryk for skribentens egen holdning