Kunden siger farvel. Bureau laver skilsmissefilm

Peter Engholm,
journalist

Premier Is var kunde hos TBWA\Connected – ”var”, fordi samarbejdet er forbi. Nu markerer bureauet tiden, der gik, med en film.

Når først et forhold er slut, giver det ikke mening at dvæle ved det. I hvert fald ikke, når man er et bureau, som tjener sine penge på nuværende kunder – ikke på eks’erne.

Man kigger fremad og nærer i øvrigt intet ønske om, at et farvel bliver til en historie nogen steder.

I dét lys er en dagsaktuel film fra TBWA\Connected usædvanlig, for det er reelt en ny film om et forlist forhold.

”Vi har afsluttet samarbejdet med Premier Is. De har en regel om en pitch hvert tredje år, og den ønskede vi ikke at deltage i. Jeg vil kalde det en lykkelig skilsmisse, og vi siger pænt farvel – og gør det offentligt,” siger Erich Karsholt, der er adm. direktør i TBWA\Connected.

Bevares, den 2:22 min. lange film er mest af alt en casevideo, og speaken rummer hverken ord som afsked eller farvel. Men filmen hedder immervæk “Farvel til Premier-Is” og markerer trods alt et farvel til kunden, der nu samarbejder med Campfire i Aarhus.

TBWA\Connecteds kreative direktør Ulf Westmark-Højelsen siger: 

”Det, vi har lavet for Premier Is, har været godt – synes vi. Vi er stolte af arbejdet og af resultaterne, og de har været glade for begge dele. Det er netop arbejdet og stoltheden, vi udtrykker i filmen.”