Louis Nielsen vender tilbage til ‘Sku ha’ gået til’ efter coronapause

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Optikerkæden vender tilbage til sit 20 år gamle slogan efter en treårig pause under corona. Kampagnen er udviklet internt. Se filmene her.

I 2020 tvistede Louis Nielsen sin kendte 20 år gamle tag-line ‘Sku’ ha’ gået til’ til ‘2020. Den havde vi ikke set komme’. Det var på bagkant af corona, og først nu, hvor vi er på den anden side, vender optikerkæden tilbage til det oprindelige marketingkoncept, som dermed har ligget stille i tre år. I denne uge har man startet en tv-kampagne bestående af to film med det kendte slogan.

I mellemtiden har man haft fokus på taktisk kommunikation, men Louis Nielsen har brug for, at marketinginvesteringerne ikke udelukkende fungerer på kort sigt, siger hun i en pressemeddelelse. Det passer rigtig godt med det nordisk marketingdirektør for Specsavers/Louis Nielsen, Pia Niemann, sagde ultimo marts i et interview med Bureaubiz, nemlig at hun gerne vil sætte mere fokus på den langsigtede brandfortælling.

Det gentager hun nu i pressemeddelelsen:

”Vi investerer generelt tungt i taktisk kommunikation, og vi har et behov for at bygge brandværdi på lang sigt samtidig med, at vi inviterer kunderne ind i vores butikker. Og når man så ligger inde med et så afholdt aktiv som ’Sku’ ha’ gået til’ repræsenterer, er det oplagt at genaktivere det, nu med en mere ny og regionalt tilpasset form, som hjælper med både at kommunikere kommercielle tilbud og skabe kærlighed til brandet,” siger Pia Niemann.

Det nye koncept er udviklet af Specsavers’ kreative team i København i et samarbejde med Specsavers’ inhouse bureau i England. Det har man gjort for at skræddersy det til de nordiske markeder for at sikre et bedre kulturelt match i forhold til cast, locations og styling, og i forhold til den fællesnævner, der kan være i humoren på tværs af de fem nordiske markeder, siger Pia Niemann.

Udfordrer det klassiske budskabs-split
I interviewet med Bureaubiz sagde Pia Niemann, at for at få mere fokus på langsigtet kommunikation, kan man både reallokere mediespendet, men også arbejde kreativt med budskaberne, så kommunikationen i højere grad tilgodeser både de kortsigtede taktiske mål, og samtidig bygger værdi i forretningen mere langsigtet.

Det underbygger hun nu:

”Med vores nye ’Sku’ ha’ gået til’-fortolkning begynder vi i og for sig at udviske den hårde grænse i splittet mellem taktiske og strategiske budskaber. I stedet kører vi med taktisk tilbudskommunikation, som bidrager direkte til selve brandet – noget, vi selv kalder for ‘Bractivation’.

Se de to film her, som er produceret af Kind og instrueret af Axel Laubscher.