Merkle-stifter forlader sit livsværk

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Martin Bochineck stopper i det bureau, han selv var med til at stifte for næsten et kvart århundrede siden. I mellemtiden er Merkle, som oprindeligt hed Magnetix, blevet et bureau med 331.000 mio. i bruttoavance.

I 2000 stifter Martin Bochineck bureauet Magnetix sammen med Kasper Basse og bureauet Umwelt. Kasper Basse stopper for at stifte Joe & The Juice og i stedet kom Christina Rind Helsbro ind som partner.

I 2016 solgte Martin Bochineck og Christina Rind Helsbo bureauet til Dentsu Aegis Network for et treciftet millionbeløb.

I 2019 forlader Christina Rind Helsbro bureauet, og nu fire år siden, efter at bureauet har taget navneforandring til Merkle, er det så Martin Bochineck, der vælger at forlade sit livsværk.

Undervejs er han i 2020 blet forfremmet til global president for Isobar, som bureauet først kom til at hedde. Han overlod ledelsen for Danmark til Jimmi Eriksen og Wendy Petersen, mens Bobby Hollingsworth fra Melbourne overtog Martin Bochinecks ansvar som nordisk chef for Isobar, som han også i mellemtiden havde påtaget sig.

Om baggrunden for at stoppe nu, siger han i en pressemeddelelse:­

“Hvad der begyndte i år 2000, da vi grundlagde Magnetix på en skør drøm om digitalisering, er vokset til en forretning med mere end 750 af branchens bedste tænkere og håndværkere. Over hele Nordeuropa. Bureauet og menneskene omkring mig har været en enormt stor del af mit liv i mere end 20 år, så nej: Det har ikke været en nem beslutning at træde tilbage. Men jeg er nået til et tidspunkt, hvor jeg skal prøve nogle nye ting.”

Fra Ulrik Petersen, Dentsus adm. direktør i Danmark, lyder det:

“Jeg har haft fornøjelsen og privilegiet af at arbejde sammen med Martin i de sidste 16 år. Jeg har den største respekt for hans ledelse og det, han har tilført vores forretning – og jeg ønsker ham alt det bedste i fremtiden.”

Fra 1. januar 2024 bliver Bobby Hollingsworth president for Merkle Northern Europe.

Regnskabstal for Merkle (2022)

  • Bruttoavance 331.471 mio. kr. +20,5 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1.163.056 kr. -1,9 pct.
  • Lønandel 59,2 (58,5)
  • Resultat før skat 54,982 mio. kr.
  • Gennemsnitsløn 688.386 kr. -0,7 pct.