Til lykke, Mona Juul

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Mona Juuls mærkesager har længe været erhvervslivet og bæredygtighed. Det er vi glade for i bureaubranchen.

Med Mona Juul som ny politisk leder for Konservative, får partiet en kvinde i spidsen med 30 års erhvervserfaring. Mange af dem på bureauet Envision i Aarhus, hvor hun var adm. direktør fra 2007.

I 2018 stoppede hun som adm. direktør for at køre sig selv i stilling politisk. Som kommunikationsprofil havde hun naturligvis styr på, hvordan hun skulle profilere sig i Østjyllands Storkreds, hvor hun blev valgt ind i Folketinget i 2019 på en overlegen førsteplads med 3.846 stemmer.

Dengang udtalte hun til Bureaubiz, at hun ikke kun gik efter at komme ind i Folketinget.

”Jeg stiller ikke op for at vinde, jeg stiller op for at vinde stort.”

Mona Juul har som konservativ politiker især som erhvervsordfører gjort sig synlig på erhvervsområdet. I 2020 blev hun klimaordfører. Det er ikke et område, hun for nylig er begyndt at kere sig om.

Allerede da hun stillede op, var bæredygtighed en af hendes mærkesager, og hun så også, at det ville blive et potentiale for kommunikationsbranchen:

”Mange virksomheder får i de kommende år nogle udfordringer omkring at blive mere bæredygtige og cirkulære. Det kommer der ikke en McKinsey-konsulent og fortæller dem – det kommer den her branche til at kunne hjælpe med,” sagde hun til Bureaubiz i 2018.

”Vi siger fra GRAKOM stort til lykke med valget af Mona Juul som konservativ leder, og vi glæder os over, at det er en politiker, der både interesserer sig for erhvervslivet og for klimaet, der nu skal stå i spidsen for Konservative,” siger Carina Christensen, adm. direktør i GRAKOM, som Bureaubiz er en del af via ejerskabet i Creative Club.