Bureaunyt: Grafiske designere skaber fælles font

Læs om: Svensk Egmont-ejet bureau udvider til Danmark og Phoenix Design Aid får verdensmålscertificering m.m.

Svensk Egmont-ejet bureau leverer rekordregnskab og udvider til Danmark
I ​​2017 købte Egmont Publishing sig ind i Facebook-bureauet Ingager, der hjælper kunder med annoncering på Facebook og Instagram. I 2019 har bureauet haft sit hidtil bedste år og har i dag 65 ansatte på kontorer i Stockholm og Berlin. Nu vil bureauet etablere sig i Danmark med eget kontor. 

Læs mere her.

Phoenix Design Aid får verdensmålscertificering som de første i verden
Det grafiske Phoenix Design Aid er blevet certificeret efter FN’s verdensmål. Blåstemplingen er foretaget af den norske virksomhed DNV GL, som arbejder for at beskytte liv, ejendom og miljø. Bureauet, der har hjemme i Randers, er angiveligt det første i verden til at modtage en verdensmålscertificering for deres arbejde, der bl.a. har omfattet kommunikationsopgaver for FN-organisationer. 

DNV GL’s verdensmålscertificering tildeles virksomheder, som lever op til et eller flere af FN’s 17 verdensmål.

Phoenix Design Aid har opnået verdensmålscertificering i følgende delmål:

  • Kvalitetsuddannelse (delmål 4.1, 4.2, 4.3 og 4.7)
  • Ansvarligt forbrug og produktion (delmål 12.2, 12.4 og 12.8)
  • Klimaindsats (delmål 13.1 og 13.3)
  • Partnerskaber for handling (delmål 17.16 og 17.17)

Dennis Lundø Nielsen, stifter og direktør hos Phoenix Design Aid

Dansk Industri har kåret Årets Lærling 2020
Hvert år hædrer Dansk Industris regionalforeninger en lærling eller elev fra deres område, som i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt. Prisen uddeles for at fremhæve rollemodeller rundt om i landet i de danske erhvervsvirksomheder. På Fyn tilfaldt hæderen i år mediegrafikerelev Frederik Tubæk Rasmussen, der var lærling hos det odenseanske e-handelshus, Hesehus. 

Frederik Tubæk Rasmussen fik fredag overrakt prisen

Grafiske designere skaber fælles font
26 freelance designere er gået sammen om at lave en ny font ved navn ‘Du er ikke alene’. Hver designer har designet et helt unikt bogstav til fonten.

“Bag hvert bogstav ligger en masse tanker, der både afspejler designerens personlige stil og tidens temaer”, siger art director Camilla Dragsted, der er selvstændig grafisk designer og initiativtager til fonten.

Hun kom på ideen under coronakrisen, hvor mange freelance designere havde ekstraordinært brug for at føle sig som en del af et fællesskab. Samtidig kan den nye font være med til at skabe opmærksomhed omkring de selvstændiges arbejde, håber Camilla Dragsted, der i en pressemeddelelse siger: 

”Jeg vil gerne vise branchen, hvor mange dygtige freelance designere, der er derude. Vi er en kreativ og meget fleksibel arbejdskraft. I en tid, hvor der er meget fokus på økonomi, kan freelance designere være en god løsning for mange virksomheder og bureauer.”

Fonten er netop gået i luften med en social kampagne, et website og en plakat. Fonten er gratis og kan benyttes frit af alle. Du kan hente den her

Kommunikationsbureauet Kalb udvider med nyt kontor 
Partnerne Kirsten von Wildenradt og Marianne Kalb i kommunikationsbureauet Kalb har besluttet at udvide med et kontor i Sønderborg, da de har oplevet stigende aktivitet efter corona-krisen og har et ønske om at hjælpe virksomheder, uddannelsesinstitutioner og erhvervsaktører i hele Syd- og Sønderjylland med strategisk kommunikation. 

Kalb har til huse i Løgumkloster i Tønder Kommune. I Sønderborg flytter bureauet ind i Sønderborg Vækstråds erhvervsejendom Domicilet.

“Efter sommerferien vil vi være ét hold på to adresser. Lige nu leder vi også efter en digital projektleder, fordi vi til efteråret skal i gang med en masse spændende digitale projekter – på den måde bliver vi både mere digitale og mere lokale,” siger Kirsten von Wildenradt i en pressemeddelelse.

Efter sommerferien vil KALB-teamet bestå af syv faste kolleger, tre praktikanter samt en ny digital profil, oplyser Kalb i pressemeddelelsen. 

Kirsten von Wildenradt og Marianne Kalb 

I samarbejde med Bambora og Drum CPH har Visa søsat et nyt europæisk initiativ, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder i gang efter Covid-19. Læs mere her.