Pentia køber app-bureau

Emil Malte Simonsen
emil.s@bureaubiz.dk

Pentia udvider forretningen og tilføjer appudvikling som nyt serviceområde. Det sker med opkøbet af app-bureauet House of Code.

I 2019 opkøbte Pentia størstedelen af Klausen og Partners, da man ønskede at have flere strenge at spille på inden for digitalt marketing. I dag annoncerer Pentia endnu et opkøb, der føjer digitale kompetencer til forretningen. 

Pentia har opkøbt aktiemajoriteten – 55 pct – i det odenseanske bureau House of Code, der specialiserer sig i app-udvikling. Bureauet blev stiftet i 2014, tæller i dag 15 medarbejdere og har bl.a. udviklet apps for Stofa, Energi Fyn, Gul & Gratis og Ooono. 

Arbejdet med apps vil nu fortsætte i Pentia-regi og direktør i House of Code, Jonathan Bornemann, vil fortsat stå i spidsen for kontoret i Odense sammen med partnerne Henrik Grove og Gert Lavsen.

”Vi har været på en god rejse hos House of Code og har igennem et godt stykke tid talt med Pentia om muligheden for at slå os sammen. Nu er det en realitet og vi glæder os til at blive en del af dagligdagen – og ikke mindst få over 130 nye kolleger og specialister at trække på,” siger Jonathan Bornemann i en pressemeddelelse.

Med opkøbet af House of Code føjer Pentia ikke kun et nyt serviceområde til forretningen, men udvider også rent geografisk. Nu er man tilstede i Aarhus, København, Malmø, og Odense med samlet set 150 medarbejdere. 

“Vi har igennem de seneste 3 år været igennem en større transformation, hvor vi tidligere nok var mest kendte for dyb teknisk kompetence inden for Sitecore-området – til i dag, hvor vi kører hele processen lige fra forretningsrådgivning til design af brugeroplevelsen og eksekvering på digitale platforme. Med opkøbet af House of Code kan vi udvide paletten yderligere og nu koble apps på som et decideret serviceområde,” siger CCO i Pentia, Christian Ruud, i pressemeddelelsen.

Info om Pentia

  • Pentia-familien består af Pentia DK, Pentia SE samt Klausen og Partners
  • Pentia-familien beskæftiger 150 medarbejdere i fordelt på fire kontorer i Aarhus, Odense, København og Malmø og forventer i 2022 at omsætte for omkring DKK 120 mio.
  • House of Code bliver en del af Pentia pr. 9. marts 2022, hvor Pentia har købt 55% af aktiemajoriteten

De tre partnere i House of Code, Jonathan Bornemann, Henrik Grove og Gert Lavsen varetager fortsat den daglige drift af Odense-kontoret