Shape er blevet købt

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Waterland, der har købt aktiemajoriteten i Shape, har tidligere investeret i bureaubranchen.

I 2021 blev Shape, stiftet i 2010, splittet op i to bureauer. Det ene blev til Shape Games og det andet beholdt navnet Shape og er et digitalt bureau med fokus på apps.

Nu er det sidste blevet opkøbt af Waterland Private Equity, der har købt aktiemajoriteten, med målsætning om “at skabe det største konsulenthus inden for appudvikling på globalt plan gennem organisk vækst og ekspansion gennem opkøb,” står der i pressemeddelelsen.

Kristian Duvald Friis, adm. direktør i Shape, siger følgende om det nye partnerskab med Waterland Private Equity:

“Waterland har forstået vores forretningsmodel og kultur. Shape er sat i verden for at udvikle premium apps, som gør vores kunder til vindere i den digitale verden. Sammen med Waterland vil vi styrke vores forretning og fremme vores kompetencer til glæde for kunderne. Vi tror fortsat fuldt og fast på, at den digitale kamp primært skal vindes på mobilen – og det ønsker vi at skabe den stærkeste internationale platform for.”

Kristian Duvald Friis

Waterland, der også har haft ejerandele i Dept og IO – som i efteråret købte Peytz – skriver også i pressemeddelelsen, at forventningerne fra Waterland til investeringen er stor samt, at erfaringerne fra tidligere investeringer i konsulenthuse og bureauer, bliver en afgørende faktor, når ambitionerne for Shape skal realiseres.

Waterland ledes i Danmark af managing partner, Kaspar Kristiansen, som siger:

“Shape har skabt en stærk platform og en veldrevet forretning ved at fokusere kompromisløst på kompetencer, kvalitet og kundetilfredshed i et marked med gode udviklingsmuligheder og vækstudsigter. Vi har stor tiltro til, at ledelsen og medarbejderne i Shape med de rette investeringer kan gøre sig gældende globalt og indfri vækstambitionerne i de kommende år, og vi ser frem til at bidrage til den positive udvikling.”

Kaspar Kristiansen

Ejerskiftet medfører ingen ændringer i den daglige ledelse eller organisationen, ligesom eksisterende kundeforhold ikke påvirkes.

Parterne har aftalt ikke at oplyse købsprisen.

Shape

Shape har i dag over 100 medarbejdere med en kundeportefølje, der bl.a. tæller internationale kunder som Ikea, Red Bull og Credit Suisse samt danske virksomheder som fx. Fitness World, Bang & Olufsen, OK, Solar, Aller Media og Novo Nordisk.