Af Julie Kolbeck julie@kforum.dk

Sivil er navnet på et nyt socialøkonomisk kommunikationsbureau, hvis formål er at skabe værdi for samfundet ved at dyrke nye, sociale og bæredygtige løsninger til samfundets mange udfordringer.

Stifterne bag det socialøkonomiske bureau Sivil – Lasse Alfastsen, Camilla Schwalbe og Christian Lunøe – ønsker at opbygge en bæredygtig forretning ved at styrke sociale dagsordener, som skaber værdi for samfundet.

De mener, at alt for få sociale initiativer får den professionelle støtte, der behøves for at gøre en forskel. Dette vil det nystiftede bureau gøre op med ved blandt andet at sørge for, at organisationernes sag bliver hørt og får indflydelse.

”Vi har et oprigtigt og brændende ønske om at styrke dagsordner og initiativer, der fremmer en bæredygtig og inkluderende udvikling i vores samfund. Vi tror på, at holdbare løsninger på samfundets udfordringer skal inkludere civilsamfundet og beriges gennem aktivt medborgerskab og reel inddragelse af dem, det hele handler om. Vi ønsker at vise alle skeptikerne – og de true believers, der allerede er derude – at det er en god forretning for alle parter at arbejde socialøkonomisk” siger Lasse Alfastsen, én af de tre stiftere og partnere i Sivil.

De tre grundlæggere, som har forskellige baggrunde inden for henholdsvis iværksætteri og kultur- og sundhedssektoren, politik samt den ministerielle verden og interesseorganisationer, ønsker derfor at skabe værdi for samfundet ved at fremme samarbejdet på tværs af landets tre sektorer: civilsamfundet, den politiske verden og virksomhederne.

Som en del af virksomheden har det nystartede bureau følgelig oprettet et ’advisory board’ bestående af repræsentanter fra de tre sektorer – herunder stifter og direktør i KPH Projects Anne Katrine Heje Larsen og international direktør i Mellemfolkeligt Samvirke Jakob Kirkemann Boesen og professor emeritus og forfatter Steen Hildebrandt – der skal rådgive og være sparringspartner i opdyrkelsen af sociale og bæredygtige svar på samfundets udfordringer.

Professor emeritus Steen Hildebrandt siger:

”Vi lever i en opbrudstid, hvor der er brug for nye svar på samfundets globale og lokale udfordringer. Det er nødvendigt at samles om et nyt vækstparadigme, som tager højde for en verden med begrænsede ressourcer. Her er socialøkonomien – med dens sociale bevidsthed, bæredygtige løsninger og bundlinjer, der ikke udelukkende handler om profit – en vej frem, der kan bidrage til at skabe job og sætte dagsordener inden for sundhed, miljø, beskæftigelse og integration. Det er afgørende udfordringer at finde løsninger på i vores samfund.”

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Med Bureaubiz Pro får du:

  • Bureaurapporten trykt og digitalt
  • Bureaubot
  • Bureaubattle
  • Bureaukalenderen
  • Brancheanalyser
  • Udbudsvagten
  • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
  • To årlige gå-hjem-møder
Køb nu

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ daglige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev