Tekstlinjen henter fagansvarlig hos &Co. 

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Senior tekstforfatter hos &Co. bliver ny fagansvarlig på Tekstlinjen som erstatning for Clara Prior-Knock. Han skal lede uddannelsen sammen med Katrine Jo Madsen.

Stefan Sahl, senior tekstforfatter hos &Co., bliver ny fagansvarlig på Tekstlinjen. Det bliver således ham, som sammen med Katrine Jo Madsen, til daglig kreativ direktør hos Ogilvy, der skal føre Hold 7 igennem uddannelsen, der begynder midt i janauar. 

Her afløser han Clara Prior-Knock, som i foråret rejste fra Uncle Grey for at tiltræde som creative director på Amsterdam-bureauet Le Pub. 

Clara Prior-Knock og Katrine Jo Madsen har kørt parløb som fagansvarlige for Tekstlinjens første seks hold, så det krævede ekstra omhyggelighed at finde den rette afløser. 

Tekstlinjen lancerede hvervekampagnen ‘Er du vores nye Clara?’, der bl.a. omfattede et bette hack af en Bureaubiz-artikel. Det kastede mange ansøgninger af sig, som Katrine Jo Madsen og Tekstlinjens stifter, Per Holm Henriksen, læste grundigt, og som de benytter denne lejlighed til at takke for. 

At valget faldt på Stefan Sahl, begrunder Katrine Jo Madsen således: 

”Da Clara meldte sin afgang, kom Stefans navn hurtigt på banen som oplagt valg. Han har undervist på Tekstlinjen siden starten, han har en baggrund som lærer, han er en møgdygtig tekstforfatter med en bred vifte af erfaring – og så er han en utroligt sød mand, som jeg godt kunne se mig selv arbejde tæt med.”

Hun uddyber: 

”For mig var det en god blanding af den rette faglighed og den rette kemi, for det er jo et tæt samarbejde, vi indleder nu. At Stefan også udviste en stor iver og lyst til at være med, var en bonus – jobbet her er noget, man virkeligt skal ville og nyde, for det er jo en tjans, der ligger ud over ens normale job, som ellers også kan kræve sit.”

Tre vilde timer på en ellers almindelig tirsdag

Stefan Sahl har været gæstelærer på Tekstlinjen siden 2018 og bruger erfaringen som afsæt: 

”Jeg har oplevet, hvad der kan ske på bare tre timer sådan en ellers almindelig tirsdag aften. Og det er vildt. Ikke mindst fordi eleverne kommer ind ad døren med en helt naturlig lyst til at lære, nørde og nørkle. Det er jo enhver undervisers drøm, og jeg glæder mig til at give nørderiet 100 pct. frit løb som fagansvarlig,” siger Stefan Sahl og tilføjer: 

”Jeg er også stor fan af formatet. At du som elev ikke bare skal læne dig tilbage og tage ind, men også selv skal til tasterne og ‘udkomme’. Du prøver jo kræfter med at producere og præsentere alt fra manifester og filmmanuskripter til payoffs og raptekster. Du sætter både dig selv og din faglighed på spil, og det kan jeg virkelig godt lide. Som fagansvarlig skal jeg så være med til at skabe de trygge rammer, der gør, at alle føler sig hjemme, selv når de er lidt på udebane. Det ser jeg frem til, og jeg takker Katrine, Clara og Per mange gange for muligheden.”

Svimlende godt skrevet ansøgning

Både Tekstlinjen og Reklamelinjen er blevet rusket igennem på det seneste. Tekstlinjen skulle finde afløseren for sin ene grundpille, og Reklamelinjen måtte række ud til branchen for at få fyldt det kommende hold op. Begge dele er lykkedes. 

”Når man mister en kapacitet som Clara, var det en mavepuster,” siger Per Holm Henriksen og tilføjer:

”Det er svært at forestille sig, at der kan findes en passende afløser. Men den bekymring gjorde Stefan til skamme. Han virker som verdens bedste bud på Katrines makker, og hans ansøgning var svimlende godt skrevet. Han har bevist sin styrke som gæstelærer, og vi føler, at vi har scoret big time.

Hvordan ser det ud med tilmeldingerne til Tekstlinjen?

”Positivt, heldigvis. En tredjedel af pladserne er allerede besat, og det på trods af, at vores rekrutteringskampagne endnu ikke er begyndt,” siger Per Holm Henriksen.