Bureau søger ledende partner: ”Man sku’ tro, det er ligetil”

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Iværksætter-trangen er stor blandt bureau-ansatte, men der er barrierer mod at stifte sit eget. Et kreativt kommunikationsbureau foreslår en ideel mellemvej: Bliv partner hos os. Men det er lettere sagt end gjort.

Eiffel har gennem fem år opbygget en markant kreativ profil med cases for Ørsted, Danske Bank, Alka, SF og senest Audi. Og det kunne umiddelbart lyde som et appellerende scenarie for en ny partner og adm. direktør. 

Sidstnævnte er netop, hvad Eiffel søger via bl.a. et aktuelt jobopslag. Oven på undersøgelsen om bureau-ansattes startup-drømme – og barriererne for dem – mener Eiffel-stifter og partner, Tom Lundquist, at have argumenterne i orden:

”Mere end hver tredje vil gerne stifte eget bureau, og det vil de især for at få større selvstændighed, mere frihed og for at arbejde med egne værdier. Dét, der holder dem tilbage, er bevidstheden om, hvor svært opstartsfasen er og i nogen grad også, at de mangler en eller flere at gå sammen med. De barrierer er der ikke hos os.”

Men Tom Lundquist har måttet sande, at der skal mere end dette columbusæg til for at lokke de rette kandidater til. 

”Vi har ledt efter en ny ledende partner et stykke tid og har et rekrutteringsbureau til at hjælpe os. Vi søger en profil, der har en stærk kommerciel side og samtidig en kærlighed til kreativitet og craft. Vi er tre partnere i forvejen, som alle er kreative. Derfor skal en ny partner både være kommerciel og forstå værdien af kreativitet,” siger Tom Lundquist.

Hvor søger I henne?

”I begyndelsen kiggede vi både på kunde- og bureausiden, fordi vi har fokus på det kommercielle. Men vi lærte hurtigt, at en stærk kommerciel profil alene er ikke nok. Vedkommende skal også forstå dynamikken på et bureau, hvor det handler om at sælge timer,” siger Tom Lundquist. 

Det er meget at bede om … 

”Enig, men vi har også meget at tilbyde. Og ‘ingen chef’ er også blandt bevæggrundene for at være en del af sit eget bureau,” siger Tom Lundquist.

Det lyder som om, at shortlisten er kort …

”Shortlisten er faktisk lang, men der er meget, som skal gå op i en højere enhed. Som partner bliver du en del af en familie, og der er desuden stor forskel mellem at sidde i en ledende rolle på et bureau som ansat og at være partner. Den frihed, folk drømmer om, har en pris, og som ledende partner skal man være klar til at sætte hånden på kogepladen,” siger Tom Lundquist.

Rekrutteringsbureauet suppleres nu med et opslag. Hvorfor?

”Fordi vi har læst de bureau-ansattes overvejelser for og imod at stifte deres eget bureau. Vi mener at kunne tilbyde en plads, der krydser af på bevæggrundene og mindsker en del af barriererne. Man skulle tro, at det er ligetil. Og det må de kommende samtaler med kandidater så vise,” siger Tom Lundquist.