Fusionsbureau vokser i top og bund

Peter Engholm
25@mail.dk

TBWA og Connected gjorde i 2021 et bofællesskab til et ægteskab. Første år lærte man hinanden at kende, i det andet år steg bruttoavancen og gav million-overskud.

Da TBWA\Copenhagen og Connected i disse dage for to år siden bekendtgjorde deres ægteskab, var det med store forventninger til fremtiden. Disse forventninger er intakte, selv om 2021 bød på et mindre underskud.

”2021 var et konsolideringsår, hvor vi brugte en stor del af krudtet på at lære hinanden bedre at kende, afdække hinandens kompetenceområder og udstikke en strategisk kurs for de næste år,” siger adm. direktør i TBWA\Connected, Erich Karsholt, og uddyber: 

”I 2022 har vi set de positive resultater af samarbejdet i form af vækst både i toppen, på bundlinjen og på medarbejderfronten.”

Bruttoavancen er vokset mere end en tredjedel til næsten 17 mio. kr., og et minus på ca. en halv million er vendt til et plus på 1,3 mio. kr. efter skat. Og der kom yderligere tre medarbejdere til. Erich Karsholt oplyser i en pressemeddelelse, at man i den nærmeste fremtid forventer at skulle bruge yderligere et par medarbejdere. 

Væksten er drevet af både eksisterende kunder, der er vokset i takt med at kompetenceområdet er blevet bredere, og af de nye kunder, heriblandt Danmarks Pelagiske Producent Organisation, Karnov Group og Sprout World. Derudover blev bureauet i 2022 valgt til at varetage både det danske og svenske marked for Mercedes-Benz.

Louise Sonne-Bergström, der er bureauets COO og strategic director, siger i pressemeddelelsen: 

”På mange måder beviser resultatet, at vi har lagt den rigtige strategi og har de rigtige varer på hylderne – ikke mindst qua vores digitale bofæller i ‘kollektivet’, der siden efteråret også har omfattet performance marketing-bureauet The Engine.”

Nøgletal for TBWA\Connected

  • Bruttoavance 16,928 mio. kr. +34,5 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,058 mio. kr. +9,3 pct.
  • Lønandel 72 (84,5)
  • Resultat før skat +1,276 mio. kr. (-0,553 mio. året før)

Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz