Historisk dansk aften ved The One Show

Peter Engholm
25@mail.dk

Blot én gang tidligere har dansk kreativitet vundet ”Best of Discipline” ved The One Show. Fredag aften i New York var to danske cases på scenen: Backup Ukraine og Chillboards.

Det begyndte for et år siden. Ved Cannes Lions vandt Backup Ukraine fra Virtue for Polycam og Unesco både Grand Prix og guldløve. Og samme kombi – Grand Prix og guld – er også vundet ved bl.a. New York Festivals, Eurobest og Clio Awards. 

Fredag aften i Hammerstein Ballroom i New York fulgte Virtue op på syv guld ved The One Show ved at vinde ”Best of Discipline”, svarende til Grand Prix, i Interactive, Online & Mobile. 

Det er kun sket én gang før, at et dansk bureau har vundet ”Best of Discipline”. Det var i 2019 med casen adDress The Future leveret af selvsamme Virtue – med Morten Grubak som executive creative director. 

I 2023 var der – på historisk vis – hele to danske ”Best of Discipline”, idet Nord DDB vandt med Chillboards for Coors Light. Og her begyndte det for et år siden: I Cannes lød ordene fra jurypræsident i Titanium, Rob Reilly, WWP’s globale chief creative officer: 

”Chillboards er en stærk case – godt tænkt og i øvrigt med en fantastisk type font. Den vandt ikke i Titanium, men den bør i dén grad kunne begå sig i Design-kategorier.”

Nord DDB vinder The One Show ”Best of Discipline” i … Design. Efter i øvrigt at have vundet to guld i hhv. Design (Out of Home – series) og Experimential & Immersive (Brand installations). 

De to danske Grand Prix’er er kulminationen på en i forvejen rekordstor dansk høst ved The One Show: 11 guld, 11 sølv, 4 bronze og 11 merit.