Jobansøgning fik 238.000 visninger. Nu er valget truffet

Peter Engholm,
journalist

Nick Hvidtfeldt ålede sig igennem sin hyr mig-version af “…Baby One More Time”. Siden har han udgivet den svære 2’er og er blevet jobmæssigt afklaret.

”Alle reklamefolk ved, at når man ikke har noget nyt at sige, så skal man synge det.”

Læresætningen indgik ind den seneste måneds mest læste artikel på Bureaubiz; ”Mærsk har lanceret århundredets makværk af en film”.

Anderledes nådigt blev filmen fra Nick Hvidtfeldt – her i sit livs nok første sammenligning med Mærsk – modtaget, da han i slutningen af oktober sang sig selv i spil som tekstforfatter.

Filmen, hvor han synger sin egen tekst til Britney Spears-gennembruddet ”…Baby One More Time”, er blevet vist 238.000 gange, har fået ca. 6000 likes og 500 kommentarer – stort set alle i den venlige afdeling. Også omtalen af dén film var i perioden en af Bureaubiz’ mest læste artikler.

Videoen havde effekt: Den kastede flere samtaler af sig, og da de havde givet Nick Hvidtfeldt afklaring på sin arbejdssituation, tog han sig tid til at lave den svære 2’er, nemlig opfølgeren til en succes.

I sin nye video tager Nick Hvidtfeldt os med ind i dette årtusind. Fra ”…Baby One More Time” (1998) til ”Stronger”, der er fra 2000 – og stadig Britney Spears.

Det er næppe første gang, at Britney Spears-melodier får ny tekst, men det er helt givet første gang, at der synges ”dagpengehamsterhjulet er holdt op” til et Britney-nummer.

Nick Hvidtfeldt blev tilbudt flere ”fornemme fuldtidsmuligheder”, men også en række freelanceopgaver. Og han har – indtil videre – valgt at takke nej til førstnævnte, og ja til sidstnævnte. Han hopper ud i det med disse ord:

“Først var tanken om at gå freelance på fuld tid skræmmende. Men nu er jeg vendt 170 grader (jeg er stadig 10 grader åben for det rigtige fuldtidsjob). Jeg fik flere og flere kaffemøder, jobinterviews og LinkedIn-snakke, som ugerne gik, og der fik jeg øjnene op for et væld af muligheder for at bruge mine skriftlige og kreative evner. Jeg stødte på selvstændige, som laver f.eks. både copywriting og oversættelse eller journalistik og manuskriptforfatning. Samtidig. Og da indså jeg, at det også kunne være den rette vej for mig at gå.”

Her er link til den anden film

Og her er til den første