Kresten Schultz Jørgensen: Coca-Colas nye brandplatform er godt tænkt

Kresten Schultz Jørgensen,
CEO i Oxymoron

Fra et historisk perspektiv er Coca-Cola historien om et brand, der igennem mere end et århundrede hele tiden har fornyet sig løbende ved at umærkeligt foran den progressive tidsånd, der peger fremad, siger Kresten Schultz Jørgensen i denne korte klumme.

Coca-Cola er verdens største brand og folkene i The Coca-Cola Company verdens dygtigste brand-strateger.

Jeg er klar over, at jeg er biased som tidligere nordisk og baltisk kommunikationsdirektør, men tillader mig alligevel  at lette på hatten over den nye brandplatform RealMagic, der netop er præsenteret internationalt.

Coca-Cola ude med ny global brandplatform

Fra et historisk perspektiv er Coca-Cola historien om et brand, der igennem mere end et århundrede hele tiden har fornyet sig løbende ved at umærkeligt foran den progressive tidsånd, der peger fremad.

Den ikoniske Hilltop-reklamefilm fra 1971 er et eksempel på, hvordan flower power blev indrammet i en stærk fortælling om et kor af forskellige stemmer.

På samme måde har brandet og kampagner sat billeder og ord på begreber som kønsidentitet, ligestilling og woke, før fænomenerne for alvor manifesterede sig i samfundet. Kynisk? Det synes jeg ikke.

TCCC er en børsnoteret virksomhed, og selvfølgelig handler det om forretning. Coca-Colas grundværdier er derimod hele rejsen værd, frihed og fællesskab.

We are one Coke away from each other, lyder budskabet i den nye film. Real Magic er en dikotomi, hvor de to ord både optræder som modsætninger og i naturlig forlængelse af hinanden. Det er godt tænkt – og rigtigt, nøjagtigt ligesom dikotomien frihed og fællesskab.

Læs evt. også interviewet med Kresten Schultz Jørgensen i Finans (bag betalingsmur).

Klummen er et udtryk for skribentens egen holdning