Af Zandra Damsgaard zandra@bureaubiz.dk
Foto: Getty Images

Øgede personaleomkostninger kostede Patchwork en lille million på bundlinjen i 2017, hvor bureauet fandt sammen med Very og blev til Very Patchwork.

Patchworks seneste – og sidste – årsregnskab viser en stort set uændret indtjening på små 19,5 mio. kr. – en indtjening, som imidlertid nærmest blev ædt op af personaleomkostninger.

Hvor disse i 2016 udgjorde 17,4 mio. kr., beløb udgifterne til personale sig i 2017 til 18,4 mio. kr. og resulterede i et fald på 61 pct. på bundlinjen.

Dette til trods for, at man hos Patchwork isoleret set ikke er blevet flere.

Den tidligere adm. direktør i Patchwork Martin Olesen, der nu står i spidsen for det fusionerede Very Patchwork, forklarer, at der ikke er tale om generelle lønstigninger.

”De øgede personaleomkostninger dækker over, at vi i løbet af regnskabsåret har ansat nogle seniorkræfter. Samtidig er nogle mindre løntunge medarbejdere stoppet hos os, så nettoeffekten er samme antal medarbejdere,” siger han.

“Det kræver investeringer”
Martin Olesen er ikke overrasket over den manglende vækst:

”Vi har oplevet en lille nedgang i bruttoresultat og bundlinje, hvilket var forventet i forbindelse med fusionsprocessen. Vi er i fuld gang med at bygge bureauet, og vi er naturligvis bevidste om, at det kræver investeringer.”

Når det er sagt, har eksisterende kunder som Mars og Bosch ifølge Martin Olesen taget godt imod den nye konstellation, ligesom Very Patchwork siden fusionen har landet flere end ti nye kunder. Det drejer sig om blandt andre om Fisherman’s Friend og Danske Spils Youbet.

”I forhold til organisationen kan vi også snart melde ud om nyansættelser, som kommer til at styrke os yderligere i arbejdet med at bygge bureauet til fremtiden. Så overordnet er det som forventet, men med en stor tiltro til fremtiden,” siger Martin Olesen til Bureaubiz.

Samlet regnskab i 2019
Very og Patchwork fusionerede i efteråret 2017 og kommer altså først i 2019 til at aflægge et fuldt årsregnskab.

Hvor Patchworks regnskabsår har fulgt kalenderåret, har Very kørt forskudt regnskabsår fra 1. juli til 30. juni.

Very-direktør Thomas Bjerg kunne således allerede i december præsentere det ti år gamle bureaus sidste selvstændige regnskab med et resultat en smule under normalen.

Nøgletal for Patchwork 2017 (i parentes 2016)
Nettoomsætning: Ikke oplyst
Bruttofortjeneste: 19,471 mio. kr. (19,255)
Driftsresultat: 0,450 mio. kr. (1,278)
Årets resultat: 0,396 mio. kr. (1,015)
Gns. antal ansatte: 34 (34)
*Regnskabstallene gælder trods fusionen med Very i efteråret 2017 alene Patchwork

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Kom på forkant med vigtig viden om bureau- og marketingbranchen. Skriv til britta@bureaubiz.dk og få et godt tilbud. Du kan også ringe på  71 74 79 91

Med Bureaubiz Pro får du:

  • Bureaurapporten trykt og digitalt
  • BureauNyt
  • PersonNyt
  • Bureaubattle
  • Bureaukalenderen
  • Brancheanalyser
  • Udbudsvagten
  • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
  • Årligt gå-hjem-møde
Køb nu

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev