Very og Patchwork fusionerer

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Very kommer under Egmonts vinger, da mediekoncernen ejer 60 procent af Patchwork. Det nye bureaunavn bliver Very Patchwork.

I går blev Hello Group opkøbt af NoA og i den forbindelse skrev vi, at bureaubranchen er i gang med at konsolidere sig.

Det bekræfter endnu en fusion. Denne gang mellem community  bureauet Very og content bureauet Patchwork.

Dermed bliver Very en del af Egmont-koncernen, da de ejer 50 procent af Patchwork. Klaus Høgh-Hagensen, adm. direktør for Egmont Publishing Danmark, siger om fusionen:

”Vi kan se et stigende behov i markedet for at tænke både strategisk og kreativt og samtidig udkomme effektivt på tværs af Norden. Derfor mener vi, at konstellationen Very og Patchwork vil blive en markant spiller i markedet, idet begge parter kan styrke hinandens kernekompetencer til kundernes fordel”.

Som et led i fusionen har Egmont købt PeopleGroups 30 procent ejerskab ud af Very og Jan Duckert fratræder således som bestyrelsesformand for Very. Samlet set køber Egmont 50 procent af aktierne i Very og de sidste 20 procent købes af de to partnere Thomas Bjerg og Louise Brandt. De resterende 50 procent af Very konverteres til aktier, som de to Very-partnere dermed indskyder i Very Patchwork.

Bestyrelsesformanden for det samlede Very Patchwork bliver Klaus Høgh-Hagensen.

Fra Verys side siger stifter Thomas Bjerg om fusionen:

”Vores ambition er, at vi sammen kan sætte flere muskler bag vores løsninger. Dermed vil vi fortsat fokusere på at sikre de strategiske retningslinjer, stærke indsigter og den gode idé samt det unikke community planner set-up, som Very har specialiseret sig i. Samtidig vil vi tilbyde et bredere spektrum af inhouse specialister til at løfte de daglige opgaver, så vores løsninger får de bedst mulige betingelser, når projekterne er i drift.”

Fusionen betyder, at det 11 år gamle Very flytter ind i Patchworks lokaler på Østerbro og det fortsættende navn bliver Very Patchwork. Martin Olesen, der er group CEO i Patchwork uddyber, hvordan fusionen vil foregå:

”Det er vigtigt for os, at integrationen sker helt naturligt for vores kunder. Derfor vil eksisterende kunderelationer køre videre under deres nuværende teams, og således fortsætte den strategi, der er købt ind i. Det er vigtigt for os, at vi fremadrettet er et fælles bureau, så derfor vil man først se et Very Patchwork logo eller fælles website, når dette er udviklet af en fælles task-force på tværs af de to organisationer. Det handler nemlig ikke om, at Patchwork overtager Very eller omvendt. Dette er startskuddet på et fælles projekt, og det er ensbetydende med et fælles ejerskab på alle elementer af den rejse, vi sammen lige har taget hul på,” siger Martin Olesen.

Very Patchworks ledelse vil komme til at bestå af syv personer: Group CEO Martin Olesen, CEO for Very Patchwork Danmark Line Wilkens, head of group business development Thomas Bjerg, direktør Linda Frøkjær, business development director Jeppe Munksnæs, strategic director Jonas Ingvardsen samt head of copy & concept Maria Kristoffersen.

Ifølge Bureaubiz’ bureaurapport 2017, har Very en bruttoavance på 10,5 mio. kr., mens Patchworks bruttoavance er næsten dobbelt så stor.

Det  samlede Very Patchwork kommer til at have omkring 70 ansatte på tværs af Norden. I Danmark bliver Very Patchwork omkring 40 medarbejdere.