Af Zandra Damsgaard zandra@bureaubiz.dk

Fusionen med Patchwork er starten på et nyt kapitel for Thomas Bjerg, der med netop aflagt årsregnskab har sat sidste punktum for et årti med Very.

Hill+Knowlton Strategies og Burson-Marsteller. MEC og Maxus. Ogilvy og JWT. KMD og In2media. NoA og Hello Group. First Chair Group og Envision.

2017 har været et konsolideringernes år, og Very og Patchwork fulgte midt i oktober tendensen og blev til Very Patchwork med Egmont som hovedaktionær.

Nu har Very aflagt sit sidste årsregnskab som en selvstændig virksomhed, og det er for partner og adm. direktør Thomas Bjerg samtidig afslutningen på et årti med det selvudnævnte community-bureau.

”Personligt for mig er det et kapitel, der lukker. Nu har jeg drevet den forretning i næsten 11 år, og det er tid til at prøve noget nyt. Det ligger i mit og bureauets natur at nytænke, og nogle gange kommer de sjove ting, når man hopper ud på dybt vand,” siger Thomas Bjerg til Bureaubiz.

”Inden for normalen”
Han er godt tilfreds med resultatet for det forskudte regnskabsår 2016/2017, som med 1,322 mio. kr. på bundlinjen ligger lidt lavere end sidste års resultat. Det samme gælder bruttofortjenesten, der er faldet med godt 13 pct. i forhold til 2015/2016.

Very omsatte i det netop afsluttede regnskabsår for næsten 6 mio. kr. mindre end i det forgangne, som dog lå højt på 22,6 mio. kr. Thomas Bjerg erklærer sig tilfreds med regnskabet:

”Vi tjener penge på bunden og holder os inden for normalen. Vi har ikke haft en vækstambition, og har altid ligget på en omsætning på omkring 20 millioner. Det er en sund og god forretning, og vi har levet godt og kunnet tjene penge.”

Får flere muskler
Thomas Bjerg ser ikke desto mindre frem til at ”få mere fart på økonomien” med det fusionerede Very Patchwork:

”Vi fik jo et tilbud fra nogen, som gerne ville købe en bid af selskabet og give det nogle flere muskler. Vi bliver mere driftssikre med motordelen og back-enden, og alt i alt gav det mening at sige ja til,” fortæller han.

Patchworks Martin Olesen står som Group CEO i spidsen for den nye bureaukonstellation, imens Thomas Bjerg er Group CCO og partner. Ledelsen består af i alt syv personer og omfatter ikke den anden Very-partner Louise Brandt.

Nøgletal for 2016/2017 (i parentes 2015/2016)
Nettoomsætning: 16.683.348 kr. (22,605 mio. kr.)
Bruttoresultat: 9.102.485 (10,495 mio. kr.)
Driftsresultat: 1.763.900 kr. (2,254 mio. kr.)
Årets resultat: 1.321.638 (1,699 mio. kr.)
Antal medarbejdere i gnmsn.: 14 (15)

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club