Dansk succes-bureau solgt for 286 millioner – mindst

Peter Engholm,
journalist

Shape Games, der udspringer af digitalbureauet Shape, er solgt til svenske Kambi Group. Den samlede pris kan overstige en halv milliard kroner.

En af den danske bureaubranches største handler er netop faldet på plads. Shape Games kan allerede ved underskriften måle sig med Hjaltelin Stahl og Magnetix, og aftalen har potentialet til at komme i samme klasse som den allerstørste danske bureauhandel, Designit, for syv år siden.  

Shape har alle dage haft en solid fornemmelse for, hvad markedet efterspørger. For 12 år siden begyndte en kvartet bestående af Christian Risom, Nicolas Linde, Philip Bruce og Ole Gammelgaard at udvikle apps. Og da Bureaubiz for nylig omtalte 2021-regnskabet markerede det syv år i træk med markant vækst, og Shape er i dag ikke blot en af landets største bureauer, men også blandt de mest profitable.

I 2018 stiftede Shape så softwareudvikleren Shape Games som et selvstændigt selskab under Shape, og sidste år blev gruppen delt i to; Shape og Shape Games.

Og nu har svenske Kambi Group købt Shape Games. Ved underskriften af aftalen blev der betalt 286 mio. kr., men den samlede pris for Shape Games kan ende med at overstige en halv milliard kroner kontant, hvis firmaet når sine vækstmål de næste to år.

Christian Risom, CEO i Shape Games, siger:

”Med denne handel har hele holdet vist, hvor langt man kan nå på relativt kort tid – helt uden ekstern finansiering, men med et stærkt produkt og godt gammeldags købmandskab. Det kan man ikke andet end at være stolt over at have været del af.”

Statsejede spiludbydere på kundelisten
Shape Games specialiserer sig i løsninger til spiludbydere verden over. Med opkøbet følger de ca. 100 ingeniører, IT-specialister, designere, forretningsudviklere og marketingskonsulenter under Shape Games, der har til huse i Danmark, Spanien, Isle of Man og Letland.

Med statsejede spiludbydere som Danske Spil i Danmark og Norsk Tipping i Norge samt kunder i Europa, Sydamerika og i USA har selskabet på få år opnået en stærk markedsposition i spil-industrien, som en førende leverandør af frontend-løsninger.

Kambi Group er en global virksomhed med over 1000 medarbejdere og hovedsæde i Sverige. De er leverandør af sportsbetting-løsninger til operatører som Unibet, Leo Vegas, Mr. Green og 888.

Kambi Groups CEO, Kristian Nylen, siger om opkøbet:

“Efter at have arbejdet tæt sammen med Shape Games og deres erfarne hold de seneste år har jeg med egne øjne set, hvordan deres teknologi gør operatører i stand til at opnå fuld værdi af Kambis Sportsbook og tilbyde det niveau af kontrol, som operatører efter- spørger, for at kunne levere skræddersyede oplevelser til deres kunder.”

Shape Games forbliver en selvstændig enhed i Kambi Group.