Af Sine Patulski, redaktionsassistent

Lego har siddet solidt på tronen som Danmarks bedst omtalte brand i mange år, men i år må de se sig slået af den norske butikskæde Rema 1000 og af MobilePay, der brager ind på en andenplads.

Lego har ligget stabilt som nr. 1 på listen over de bedst omtalte brands 5 år i træk. I år er den bølge slut, og Lego må stille sig tilfreds med at have nået top 3 med 25,6 i Buzzscore.

Den norske butikskæde Rema 1000, der de forgående år også har ligget højt på listen, har i år nået listens top, hvor de bliver bedømt på kvalitet, generelt indtryk, værdi for pengene, anbefaling, omdømme og kundetilfredshed.

Betalingsservicen Mobilepay, der ellers ikke har været på top 10 før, brager direkte ind på listens 2. plads.

YouGov står bag målingen af listen, der viser, at nye brands på top-10 listen er Tryg, Samsung, Volkswagen – og så den førnævnte Mobilepay.

Her er Top 10 for 2018

 

Nykredit topper listen over den største positive stigning i omtale. I 2016 kom de ud med højere bidragssatser, og det gav dem megen negativ omtale. Rankingen her tyder på, at de er på vej op igen.

Også Volkswagen led af massiv negativ omtale i slut 2015-16 efter deres softwareskandale, men de er kommet godt tilbage i år, hvor de både har sneget sig ind på både top 10 over bedst omtalte brands, og samtidig kan de også kalde sig årets højdespringere.

 

 


Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club