Endnu en fusion i bureaubranchen

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Agency Spring og Zupa fusionerer. Adm. direktør for Agency Spring Peer Brændholdt forklarer, hvorfor man ikke gjorde det for fire år siden, da man fusionerede med Zupas bedre halvdel.

Agency Spring og Zupa fusionerer.

Man tror næsten, at det er en aprilsnar, for var der ikke noget med, at Agency Spring og Zupa har fusioneret en gang før?

Ikke helt, men alligevel. I slutningen af 2014 gik Zupa og Recommended fra hinanden efter at være blevet fusioneret fire år tidligere.

Recommended var den jyske og Zupa den københavnske del af bureauet, og Agency Spring – der selv var en fusion af Simpatico og Kernel – fusionerede derefter med Recommended.

Peer Brændholdt, jeg ved godt, at I ikke fusionerede med Zupa dengang, men alligevel er der lidt dejavu over det. Kan du forklare, hvorfor I fusionerer med Zupa nu, når I kun fusionerede med deres bedre halvdel dengang?

”Dengang var det vigtigt for os at konsolidere os på det jyske bureaumarked. Vi mente, at der skal være to store bureauer i Jylland. Envision er det ene, og så fusionerede først Simpatico og Kernel og derefter fusionerede vi med Recommended, som altså var den jyske del af ZupaRecommended. Dermed blev vi det andet store jyske bureau,” siger Peer Brændholdt, der bliver adm direktør i den nye fusion.

Han fortsætter:

”Efterfølgende har vi selv oprettet et kontor i København, men vi har på det seneste haft et godt samarbejde med Zupa og har samarbejdet med flere kunder og på flere pitches, så derfor har vi valgt at gå sammen. For vi tror på, at vi i fællesskab kan blive endnu bedre, og lave endnu bedre samlede løsninger for vores kunder.”

Nye partnere hos Zupa
I øvrigt er der nye partnere i det Zupa, der nu fusionerer i form af Petter Pablo Sommerfelt-Venegas, Morten Eskildsen og Flemming Holm. De tidligere partnere, Lars Tversted, Per Lobedanz og Jesper Thomsen stoppede tilbage i slutningen af 2016.

Ifølge Per Brændholdt er AgencySpring nu 2,5 gange større, end da man fusionerede med Recommended, og formålet med den nye fusion er at vokse i København og at få flere digitale kræfter til bureauet.

Det nye bureau består ud over Agency Spring og Zupa også af Spring Production og får samlet over 200 medarbejdere, heraf 110 i Danmark.

Brands bibeholdes, men en fælles top- og bundlinje
Man bibeholder i fusionen de forskellige brands, men laver nye teams inden for den samlede bureaugruppe.

”Vi kan lave de miksede teams, fordi vi kommer til at køre med fælles top- og bundlinje,” siger Peer Brændholdt.

Adm. direktør i Zupa, Petter Pablo Sommerfelt-Venegas, bliver group managing director på tværs af reklamebureauenhederne i København, Aarhus og Manchester.

Han ser frem til en fusion, hvor digitale kompetencer inden for UX, digitalt design, CMS, automation, SoMe og klassiske kompetencer inden for strategi, branding, art direction og copy writing arbejder sammen.

”Gruppen bliver et stærkt bud på det moderne leadbureau, der formår at orkestrere de mange kompetencer i hele værdikæden til et samlet tilbud over for kunden. Alt sammen med udgangspunkt i forretningsforståelse og kommunikation,” siger Petter Pablo Sommerfelt-Venegas.

Også Mogens Kristensen kommer til at have ansvar på tværs af bureauerne, idet han fortsætter som head of ideation på tværs af enhederne.

Han siger:

”Konstellationen er blandt andet skabt ud fra en fælles ambition om at sætte barren for de kreative løsninger endnu højere og at skabe endnu bedre resultater for vores kunder. I den nye gruppe styrker vi evnen til at sammensætte kreative og strategiske kompetencer på tværs af faggrænser og derigennem at levere unikke og nyskabende løsninger. Vi har som erklæret mål at investere yderligere i det kreative fællesskab og samarbejde på tværs af kompetencer og faggrupper. Jeg glæder mig enormt over de nye kreative muligheder.”

Lars Bo Hansen forbliver group managing director for Spring Production-enhederne i Aarhus, Hamburg og Ho Chi Minh City.

Jens Bjørn Koustrup Nielsen fratræder som managing director for Agency Spring, København. Det er netop i dag blevet meldt ud på bureaubiz, at han starter som kommerciel direktør den 1. maj hos 1508.

De to københavnske enheder flytter sammen.
Agency Spring i København flytter sammen på Zupas kontor, og den tværgående ledelse i den nye fusion kommer til at se således ud:

  • Albert Funder bliver bestyrelsesformand for den nye samlede virksomhed.
  • Peer Brændholt indtræder som CEO for Gruppen.
  • Lars Bo Hansen fortsætter som group managing director for Spring Production i både Danmark, Tyskland og Vietnam.
  • Petter Pablo Sommerfelt-Venegas bliver ny group managing director for Agency Spring og Zupa i Aarhus, København og Manchester.
  • Mogens Kristensen head of ideation for Agency Spring og Zupa i Aarhus, København og Manchester.

Fremtidig partnergruppe
Den fremtidig partnergruppe er: Albert Funder, Peer Brændholt, Petter Pablo Sommerfelt-Venegas, Morten Eskildsen, Peter Enevoldsen, Michael Patterson, Mads Mikkelsen, Lars Bo Hansen, Jesper Hjortshøj, Jens Hjortshøj, Lone Kragh og Mogens Kristensen.