Reklamebranchens stærke kvinder 2019

Redaktionen

Bureaubiz har i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag bedt ni markante brancheskikkelser af begge køn om at pege på særligt bemærkelsesværdige kvinder i og omkring reklamebranchen. Du får dem her.

Vi ved det jo godt: Reklamebranchen er fuld af dygtige kvinder. Men i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts har vi valgt at sætte spot på branchens stærke kvinder – både dem med stjerner på skulderen og de nye fremadstormende talenter.

Ni bureauprofiler – halvdelen mænd og halvdelen kvinder – har udpeget 22 kvindelige branchekolleger, som ifølge dem gør det særligt godt og tjener som forbilleder for andre kvinder i og omkring reklamebranchen.

Her er panelet:

… og her er dets indstillinger i vilkårlig rækkefølge:

Annette Piilgaard

Managing director hos Saatchi & Saatchi og tidligere account director hos We Love People.

Stine Halberg, chief international media clients nordic hos Publicis Groupe:
“Hun byggede Saatchi op igen, da der kun var få medarbejdere tilbage, og senest vandt hun Aldi som kunde.”

Nicoline Klareskov

Client director & partner hos Kontrapunkt.

Helle Bro, direktør for We Are Bro:
“I mit samarbejde med Nicoline har jeg mødt en kvinde, der er gjort af et helt særligt stof. Nicoline er en utrolig vital kvinde, der som få andre kan sætte sig i kundens sted. Hun forfølger altid kreative løsninger, der gør en reel forskel med respekt for kundens virkelige behov og ønsker. Hun er desuden god til at lede projekter, hvilket i sig selv er en mangelvare i branchen.  Mine varmeste anbefalinger til Nicoline.”

Mona Juul

Folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Aarhus-kredsen og tidligere adm. direktør for Envision.

Helle Bro, direktør for We Are Bro:
“Mona er en af de mest forbilledlige kvindeskikkelser i vores branche. Hun har med stærk vilje, strategisk sans og kreative evner formået at skabe et bureau, der ligger i Danmarks top-5. Det fortjener hun et solidt skulderklap for. Vi ønsker hende ikke mindst rigtig meget held og lykke med arbejdet i den politiske arena.”

Heidi Skovhus

Adm. direktør og ejer af Wibroe, Duckert & Partners. Tidligere client service team director hos Wibroe, Duckert & Partners.

Stine Halberg, chief international media clients nordic hos Publicis Groupe:
“Hun har overtaget et ikonisk bureau og kører det superflot – og laver reklamer for nogle af Danmarks største annoncører.”.

Lotte Hansen

Adm. direktør i Hansen & Ersbøll Agenda samt stifter af I Love Global Goals

Kristina May Pries, managing director og founding partner i AM Copenhagen:
“Lotte er både dygtig, forretningsfokuseret og har hjertet på det rigtige sted. Inden for det sidste har har hun stiftet I Love Global Goals, som er en bevægelse for alle dem, der gerne vil forstå, støtte eller komme tættere på de globale verdensmål. Lotte er til kæmpe inspiration både i forhold til forretning og at gøre verden til et bedre sted.”

Linda Korndal

Ejer og head of architecture, Norm Architects, og tidligere arkitekt hos Kontrapunkt.

Kristina May Pries, managing director og founding partner i AM Copenhagen:
“Linda er en af de dygtigste arkitekter på dansk jord. Med et fokus på at gøre brands rummelige har hun gennem de sidste mange år arbejdet med speciale i branded spaces (restauranter, hoteller, udstillinger osv.) Men også produkter med en ekstrem mængde æstetik tænkt ind i. Linda er et utroligt vidende, skarpt, hjælpsomt, men også benhårdt talentfuldt menneske. Hun går sjældent på kompromis med visionerne, og hun kan derudover finde ud af at drive forretning.”

Laura Vilsbæk Olesen

Digital forretningsudvikling, oplægsholder og bestyrelsesmedlem hos AART.

Kristina May Pries, managing director og founding partner i AM Copenhagen:
“Laura er en ildsjæl. Laura kæmper for digitale løsninger, der bunder i forretningsforståelse; hun er en kæmpe fortaler for kvinder i bestyrelser, og så er hun fantastisk selskab (har kun mødt hende én gang, og jeg var blæst bagover). 
Laura kæmper fra jyllandssiden, mens de fleste andre fremtrædende kvinder er i Københavnsområdet.”

Christina Tønnesen

Managing partner hos Mensch.

Steffen V. Hjaltelin, partner i Hjaltelin Stahl:
“Hun har leveret flotte resultater for Mensch gennem mange, mange år.”

Helle Bro, direktør for We Are Bro:
“Christinas lederskab er i en liga for sig. Hendes evne til at lede strategiske og kreative processer er intet mindre end imponerende – og så er hendes evige, kompromisløse insisteren på at levere kommunikationsløsninger af højeste kvalitet bemærkelsesværdig. Hun har virkelig fået Mensch til at shine igen. Christina fortjener om nogen en stjerne.”

Lotte Jakobsen

CFO og partner hos Hjaltelin Stahl. Tidligere client service & COO hos Rosenstand & Co.

Steffen V. Hjaltelin, partner i Hjaltelin Stahl:
“Hun har leveret flotte resultater for Hjaltelin Stahl gennem mange, mange år (som i helt vildt).”

Bodil Ibsen

Kontaktdirektør, partner og bestyrelsesmedlem hos Nørgård Mikkelsen.

Steffen V. Hjaltelin, partner i Hjaltelin Stahl.
“Hun har leveret flotte resultater for Nørgård Mikkelsen gennem mange, mange år.”

Hanne Schmidt

Kreativ direktør hos Geelmuyden.Kiese og tidligere kreativ direktør hos Freckl.

Hanne Schmidt er indstillet af Kim Jong Andersen.

Clara Prior-Knock

Senior copywriter hos NORD DDB.

Clare McNally, kreativ direktør hos McNally Unlimited og DMJX-underviser:
”Hun gør gang på gang et godt stykke arbejde som kreativ copywriter og konceptmager inden for reklame, og hun kan også skabe ideer ud over sit almindelige arbejde i industrien, for eksempel med sin vidunderlige hår-hjelm. Hun underviser på Tekstlinjen, har siddet i CCA-juryen og bliver forhåbentlig snart forfremmet til en kreativ direktør-stilling, så hun kan inspirere unge kvindelige talenter som en rollemodel inden for ledelse.”

Martin Peters Ginsborg, executive creative director UncleGrey &  Grey Nordic

:
“Hun er en af de dygtigste up-and-coming creative, vi har herhjemme. Men ud over at hun er en dygtig kreativ, har hun også startet Tekstlinjen, der udfylder et kæmpe hul i den danske branche. Hun ville få min stemme. Og er en af de kvinder, som jeg ser i fremtiden, kommer til at være med til at få dansk kreativitet (og girl power) på landkortet.”

Cathrine Understrup

Freelance art director og designer hos cathrine.co.

Clare McNally, kreativ direktør hos McNally Unlimited og DMJX-underviser:
”Et godt eksempel på en ung kvinde, der har været modig nok til at arbejde uden for den traditionelle bureaustruktur på sin egen uafhængige måde. Hun blev uddannet fra DMJX i 2015 og har siden arbejdet internationalt hos SNASK i Sverige, er blevet bedt om at tale ved Pecha Kucha, har gæsteundervist på Kreativ Kommunikation ved DMJX og er efterspurgt som freelance art director. Hun vinder priser i CCA (og har siddet i juryen) og arbejder for CP+B, Advice, Robert/Boisen & Like-minded etc. med kunder som Carlsberg, MobilePay og YouSee.”

Klara Vilshammer Christiansen

Creative hos Robert/Boisen & Like-minded.

Clare McNally, kreativ direktør hos McNally Unlimited og DMJX-underviser:
”En meget talentfuld art director og en af mine tidligere studerende, som nu er hos Robert/Boisen & Like-minded. Hun vandt guld ved Eurobest i 2016. Som studerende vandt hun ved D&AD New Blood og indgik i New Blood-akademiet. Hun er helt sikkert en af fremtidens stjerner.

Dorte Nielsen founder af Center for Kreativ Tænkning og forfatter:
“Klara er et stort kreativt talent. Hun er original og skrapt tænkende. Hendes kreative arbejde sidder altid i lige i skabet både strategisk og konceptuelt med en sublim eksekvering. Hun er en stor inspiration for mange andre unge talenter – kvinder, som mænd. Allerede på første året som studerende, så vi hvordan hun tog alle med storm ved at vinde mange priser, ikke mindst ved D&AD. Ved Young Creative Circle Award har hun også gjort sig stærkt bemærket gang på gang. Klara Vilshammer Christiansen er en stjerne, som vi skal holde øje med i fremtiden!”

Eva Stehr Ebbensgaard

Art director hos Robert/Boisen & Like-minded.

Clare McNally, kreativ direktør hos McNally Unlimited og DMJX-underviser:
”En meget talentfuld art director og en af mine tidligere studerende, som nu er hos Robert/Boisen & Like-minded. Hun vandt guld ved Eurobest i 2018. Som studerende vandt hun gentagne gange ved DIA og Young CCA. Hun vandt også ved Cream Awards’ internationale porteføljekonkurrence i 2016. Ja, de er begge (Eva Stehr Ebbensgaard og Klara Vilshammer Christiansen, red.) stadig unge, men
watch out world!”

Signe Zacher Carlsen

Chief creative hos Advice.

Clare McNally, kreativ direktør hos McNally Unlimited og DMJX-underviser:
Hun har gjort det fremragende med blandt andet deres anti-ryge-kampagne “But Why?”, og hun er heller ikke bange for at råbe op om ligestillingsproblemer i vores branche, hvilket er meget godt.”

Charlotte Porsager

Director of operations and client services hos UncleGrey.

Martin Peters Ginsborg, executive creative director hos UncleGrey & Grey Nordic
“Grey i Danmark har en track record som et af de mest prisvindende bureauer. Kreative er kommet og gået, men det er interessant at se, at det er den samme kvinde, der har stået bag (og nu velfortjent er i ledergruppen). Med 15 år hos Grey i bagagen tror jeg, der er få andre ledende kvinder, der har haft så stor indflydelse på branchen.”

Clare McNally

Creative director hos McNally Unlimited og DMJX-underviser.

Martin Peters Ginsborg, executive creative director UncleGrey & Grey Nordic

:
“Ærligt talt har vi ikke mange store udenlandske talenter i Danmark. Men en af dem, der er værd at nævne, er Clare. Ud over at have en ret imponerende track record, så er hun også kvinden bag mange af de DMJX-talenter, der har været med til at sætte ung dansk kreativitet på landkortet. Hendes commitment til undervisning er prisværdig.”

Christina Rind Helsbro

Ejer og adm. direktør hos Rind & Co.

Jan Werner, adm. direktør hos Wunderman:
“Jeg har desværre aldrig arbejdet med Christina, men vi har mødtes privat i forskellige sammenhænge, og jeg har beundret hende på distancen. Hendes resultater med Magnetix siger jo alt, men jeg beundrer især hendes evne til at lede. Hun interesserer sig for mennesker og er en person, man har lyst til at følge og blive ledet af. Hun er skarp, fagligt dygtig og et fint menneske.”

Birgitte Vedel-Lenz

Client service director hos Wunderman.

Jan Werner, adm. direktør hos Wunderman:
“Birgitte har, siden hun var helt ung, kunnet mere end de fleste. Fagligt kan hun det hele fra strategisk arbejde til projektledelse. Hun har både blik for detaljen og overblik, og hun forstår alt på et splitsekund. Hun er ovenikøbet sjov og sød og en god chef for de mange folk, hun leder. Det er et privilegium at arbejde med hende.”

Ida Brynjulfsen

Head of digital care hos Telenor DK

Jan Werner, adm. direktør hos Wunderman:
“Ida er meget tidligt blevet leder i Telenor, og det er velfortjent. Hun er god til mennesker og nok den mest samvittighedsfulde person, jeg har arbejdet med. Ida tager et stort ansvar, når alt og i høj kvalitet. Hun er klog og kan både regne og regne den ud. Hun har en stor karriere foran sig.”

Lone Tvedegaard Bach

Senior strategisk planner og partner i &Co.

Dorte Nielsen founder af Center for Kreativ Tænkning og forfatter:
“Lone er en fantastisk skarp tænker og en knaldende dygtig strateg. Hun er en stor inspiration for mange kvinder i bureaubranchen. Lone har i gennem årene haft sit navn på mange af de store vindende arbejder og kampagner, men det er ikke ofte at vi hører om hende. I dag sidder hun i Creative Circles bestyrelse, hvor hun – til stor gavn for branchen – er med til at højne det kreative niveau i Danmark.”

Katrine Granholm

Digital børneredaktør for Ramasjang og Ultra og owner af Lol cat. 

Dorte Nielsen founder af Center for Kreativ Tænkning og forfatter:
“Katrine er en sublim kreativ. Hun imponerer og vinder priser for sit kreative arbejde. Hun inspirerer de nye unge talenter i de sammenhænge, hvor hun indgår. Katrine udmærker sig både digitalt og konceptuelt. Hun har igennem årene været en stærk drivkraft på Kreativ Kommunikation, som inspirator og mentor for de yngre kvinder i branchen.”

Interesseret i mere indhold som dette? Skriv dig op til vores nyhedsbrev her.