RobinHus revitaliserer sig med nyt bureau

Emil Malte Simonsen
emil.s@bureaubiz.dk

Mæglerkæden RobinHus vil revitalisere sit brand med en ny strategi og ny teknologi. Til at hjælpe sig har RobinHus valgt Orbit Red som nyt leadbureau.

Mæglerkæden RobinHus har siden 1999 haft som mission, at det ikke skal koste en formue at sælge sin bolig. En ny identitet og senere en ny kampagne skal hjælpe med at revitalisere brandet. Adm. dir. i RobinHus, Philip Philipson siger i en pressemeddelelse, at den nye retning for mæglerkæden bliver sat, fordi Robinhus i højere grad skal skille sig ud fra konkurrenterne:

”Vi synes, det er på tide at råbe både højere og mere tydeligt, så mange flere kan få mere ud af den værdi, der gemmer sig i boligen. Det begynder med en identitet, som er lettere at genkende, og som skiller sig ud fra konkurrenterne ligesom vores produkt gør.”

Opgaven skal løses i samarbejde med Orbit Red, der som nyt leadbureau bliver strategisk partner, og kommer til at stå for design og for de fremadrettede kampagner.

Valget af Orbit Red var relativt enkelt for RobinHus, siger Philip Philipson i pressemeddelelsen.

”De fleste bureauer har både en historie om sig selv og nogle modeller og processer, de arbejder ud fra, der er deres egne eller netværkets. Men jeg har ikke mødt andre, der arbejder med data, som en integreret del af den kreative proces,” og uddyber, at han betragter RobinHus som et ‘udfordrer-brand’, hvilket betyder, at det er “endnu mere kritisk, at de valg vi træffer, og de ressourcer vi bruger, er kvalificerede.”

Han henviser til, at Orbit Red arbejder med Budskabsmodellering®, der ifølge bureauet er en metode, der kombinerer kreativitet og data, og som ifølge Philip Philipson er “en tilgang, der bliver både præcis, effektorienteret og til at understøtte rent økonomisk. Og så giver det samtidig den base, man har brug for som CEO til at skabe tro på den retning, vi tager.” 

Historik med udfordrer-brands
Hos Orbit Red ser man frem til at arbejde med Robinhus. Simon Wooller, stifter og creative director hos Orbit Red, siger, at bureauet har en historik med udfordrer-brands, og nævner i flæng Kilroy travels, Sprite og Quiksilver, og deres nuværende arbejde med Boxer og Netto. I pressemeddelelsen fremhæver han udfordrer-brands i forlængelse af purpose-debatten, der har verseret de seneste år:

“Udfordrer-brands har fået en særlig plads i mit hjerte. De vil verden noget. De har en grund til at være her, der er større end en analyse, der har vist et salgspotentiale. I og efter en periode, hvor vi har talt meget om purpose, så bør de oprindelige udfordrer-brands også få mere opmærksomhed fra alle. De har ikke sat sig ned og fundet på et purpose, der kan efterrationaliseres. Det er rent faktisk grunden til, at de er der. Det er både charmerende og giver en fantastisk energi at arbejde med.”