Af Pia Osbæck pia@bureaubiz.dk
Fra venstre: Christian Steen Jensen, adm.direktør i Great Works, Mikael Jørgensen, adm. direktør i &Co, Thomas Høgebøl, adm. direktør i NoA, Jakob Langemark, adm. direktør i Hello Group.

Hello Group kommer i familie med flere andre bureauer på det danske bureaumarked og skriver sig ind i rækken af opkøb i bureaubranchen de seneste år.

Rækken af opkøb i den danske bureaubranche fortsætter. Denne gang køber det nordiske bureaunetværk North Alliance (NoA) Hello Group.

Som flere andre er NoAs adm. direktør Thomas Høgebøl  ikke i tvivl om, at der er en konsolidering på vej på det danske reklamemarked:

”De sidste år har været præget af store omvæltninger på det norske og svenske marked, og nu står det danske marked for tur.”

Med indlemmelsen i NoA kommer Hello Group i familie med reklamebureauet &Co, digitalbureauet Great Works, designbureauet Bold og konsulenthuset Clay.

Flere tilbud til Hello Group
Adm. direktør i Hello Group Jakob Langemark vil ikke udtale sig om den pris, man har fået for bureauet, men han vil gerne sige, at prisen ikke har været det afgørende.

”Vi har haft en del henvendelser de seneste 2-3 år, og hvis jeg skulle have valgt efter den bedste pris, havde jeg valgt nogle andre. Som udgangspunkt var vi ikke til salg. Vi befandt os godt alene, og derfor har vi også sagt pænt nej tak til de andre tilbud. Men med NoA har vi fundet et fagligt fællesskab og nogle, der har samme commitment til mennesker og talentudvikling, og der er en rigtig god kemi mellem os,” siger Jakob Langemark til Bureaubiz.

Jakob Langemark vil ikke fortælle, hvem der har været ude efter at overtage bureauet. Han peger dog på fire virksomhedstyper, der er interesserede i at købe sig ind i danske bureauer, nemlig konsulentvirksomheder, tech-virksomheder, kapitalfonde og kunder, der vil insource. Hello Group har fået henvendelser fra alle fire typer.

Netværket og fremtiden
Da &Co i 2014 blev en del af NoA, havde bureauet 30 ansatte – siden er &Co. vokset til 90 ansatte og har ifølge bureauet selv tredoblet omsætningen.

Hello Group er også vokset de seneste fire år, hvor bruttofortjenesten næsten er fordoblet fra ca. 24 mio. kr. i 2013/2014. Det samme er antallet af medarbejdere, der nu er oppe på 60.

Hello Group og &Co fortsætter i hvert deres setup og uden ledelsesmæssige ændringer, men formålet med opkøbet er en klar forventning om fortsat vækst.

”NoA køber os for, at vi skal blive ved med at gøre det, vi er gode til, og så skal vi vokse sammen. Og nu får vi sammen nogle flere strenge at spille på,” siger Jakob Langemark.

Adm. direktør hos &Co, Mikael Jørgensen, tilføjer:

”Hele ideen bag NoAs set-up er at sætte et hold på tværs af bureauerne. Bureauerne skal hver især være bedst i deres kategori – det er sådan, væksten er kommet”.

 

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Med Bureaubiz Pro får du:

  • Bureaurapporten trykt og digitalt
  • BureauNyt
  • PersonNyt
  • Bureaubattle
  • Bureaukalenderen
  • Brancheanalyser
  • Udbudsvagten
  • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
  • To årlige gå-hjem-møder
Køb nu

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ daglige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev