I slutningen af 2017 udkom ungdomsserien Fastland som et led i en kampagne for Alkoholpartnerskabet. Kampagnen fik med den nytænkende tilgang til at belyse området, stor medieårvågenhed, og vigtigst af alt stor opmærksomhed og omtale blandt målgruppen selv - de helt unge skoleelever.

Det 3 år gamle kreative bureau Butter står bag kampagnen, som udover Fastland bestod af en omfattende skole turné med besøg på mange af landets skoler, for at få de unge inddraget i en ærlig debat om alkoholvaner. “Tilgangen var absolut ingen løftede pegefingre, men en åben dialog med et relevant debatpanel og et serie format, som vi ved de unge er modtagelige for” siger Josefine Arthur, stifter og partner i Butter.

Serien bestående af fire afsnit, instrueret af Martin Skovbjerg og produceret af Snowglobe, modtog store roser i blandt andet Berlingske, Politiken og Information, der alle var enige om, at serien havde ramt en ny tone for debatten om unge og alkohol.

Ovenpå successen af Fastland serien kommer nu filmen Brakland, som er instrueret og produceret af samme hold. Brakland følger op på alkohol debatten, de komplekse problemstillinger og udvider tematikkerne omkring manglende kommunikation, og dét at være ung.

Den 14. november samler Butter i samarbejde med Alkoholpartnerskabet 150 mennesker til forpremiere i Empire Bio i København. En blanding af politikere, skoleelever, lærere og skoleledere, SSP-medarbejdere, og folk fra alkoholbranchen samles for at diskutere unge og alkohol, inden de sammen bliver de første til at opleve Brakland.

“Vi er meget stolte over den store opbakning, der har været fra alle sider, helt fra Fastlands tilblivelse og digitale liv til en omfattende skole turné, til vi nu står overfor Brakland på det store lærred.” Udtaler direktør i Butter Anne Sophie Lange.

Skuespiller Bodil Jørgensen hjælper med at guide debatten, der bliver indledt af børne- og socialminister Mai Mercado, og munder ud en samtale med de største politiske partiers ungdomsafdelinger.

Brakland har biograf premiere den 22. november.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club