De mest læste artikler på Bureaubiz i 2023

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

En analyse af Irma-brandet, et tredobbelt økonomisk overblik, bureau-ejeres exit, opkøb og AI. Det er et udpluk af en udvidet Top10. Se hele listen her.

Igen topper en klumme listen over årets mest læste på Bureaubiz. I 2022 var det Poul Mikkelsens vurdering af – ja, reelt skamstøtte over – Grøn Tuborgs nye design, i 2023 er det Hanne Feldthus’ analyse af Irma-brandet. 

Afsættet var bl.a. dette: ”Ligegyldigt hvor stærkt et brand, man har ansvaret for, så kan det faktisk ikke klare sig uden at følge med tiden og konstant forny sin relevans.

Sidste år var historisk stærk for dansk kreativitet i Cannes Lions, og det kunne ses på Top10. I år har været awardmæssigt moderat, så læseropmærksomheden har været samlet om det bureau-nære: Lønnen og hvem, der løber hurtigst i branchen. 

Tre af årets mest læste artikler udsprang af Bureaubiz’ årlige BureauTrends, der denne gang samler 417 regnskaber.  

Et særligt emne fik debut på årets liste; AI. Denne gang med udgangspunkt i kreativiteten og med perspektivet leveret af Morten Saxnæs.

Talenter er en klassiker på Top10. Og både de bedste contenttalenter, spottet af Kasper Sierslev, og Marketsquares usædvanlige (og i øvrigt awardvindende) rekrutteringsværktøj var læserfavoritter.

Den udvidede Top10-liste fortæller om livets gang på bureauet. Desværre også om døden. Forrige års mest læste historie var Finn Graversens nekrolog over Jan Duckert. I år døde Per P., og Thomas Busch’ mindeord fandt vej til mange læsere. 

Når man træder ind i bureaubranchen, og hvis man bliver hængende, så opstår måske en dag tanken: Hvornår og hvordan siger jeg bedst farvel og tak? Det handler to af årets mest læste historier om: 

Jan Køhler barberede 68 ideer ned til én og stoppede efter i 24 år i branchen for at koncentrere sig om sin startup- og verdensmål-virksomhed. 

Jonas Roland og Peter Risborg stiftede Sorthvid i 2008, solgte til Dept i 2020, og i sommer trådte den sidste af de to stiftere ud af bureauet. De fortalte deres historie og så frem. 

Årets mest læste artikler på Bureaubiz 2023